Kaspersky Lab beschermt Windows Phone-gebruikers tegen phishingaanvallen

kasperskysafebrowserwindowsphone

Kaspersky Lab komt met de gratis Kaspersky Safe Browser for Windows Phone app. De app beschermt smartphones met het Windows Phone-besturingssysteem tegen phishingaanvallen en biedt de mogelijkheid schadelijke content voor kinderen te blokkeren.

De nieuwe app biedt onder andere bescherming tegen phishing. Hierbij creëren cybercriminelen nep-websites en e-mails om nietsvermoedende gebruikers te verleiden hun persoonlijke gegevens af te geven. Volgens onderzoek van B2B International ontving een op de drie internetgebruikers het afgelopen jaar berichten met phishing-links.

Koppelingen blokkeren

Kaspersky Safe Browser for Windows Phone pakt phishingaanvallen aan door koppelingen naar mogelijk schadelijke inhoud te blokkeren. De app ontvangt in real-time informatie over schadelijke website uit de anti-phishing-database van het cloud-gebaseerde Kaspersky Security Network (KSN). Aan deze database worden continu nieuwe verdachte webpagina's toegevoegd, waardoor ook phishing-pagina's die pas kort op internet staan geblokkeerd te worden.

Daarnaast biedt de app de mogelijkheid bronnen op het web te filteren op basis van hun inhoud. Gebruikers kiezen zelf welke categorieën moetenworden geblokkeerd. Hierbij kan bijvoorbeeld wordengekozen voor pornografische sites, pagina's met obscene woorden of gewelddadige beelden, gaming sites en social networking sites. De functie is bedoeld om ouders te helpen kinderen te beschermen tegen schadelijke content.

Kaspersky Safe Browser for Windows Phone is per direct beschikbaar in de Windows Phone Store.

Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Hoe phishingbewust is jouw organisatie echt?

Hoe phishingbewust is jouw organisatie echt?

Het NK-Phishing is terug! Na vier succesvolle edities is de competitie waarbij medewerkers van verschillende organisaties worden getest er weer. Lukt het jouw team om de phishing mails van dit jaar te herkennen? In teams van 10 strijd jouw organisatie tegen meer dan 500 andere deelnemers voor een mooie prijs.

Proofpoint publiceert vandaag nieuw onderzoek naar TA4903

Proofpoint publiceert vandaag nieuw onderzoek naar TA4903

Proofpoint publiceert vandaag nieuw onderzoek naar TA4903. Deze dreigingsactor heeft een financieel motief en bespied zowel Amerikaanse overheidsinstanties als particuliere bedrijven in meerdere sectoren. De actor richt zich vooral op bedrijven in de Verenigde Staten, maar soms zijn ook wereldwijde organisaties slachtoffer van grote hoeveelheden e1