Let’s Encrypt verstrekt 1 miljoen gratis SSL-certificaten

Let’s Encrypt heeft ruim 1 miljoen gratis SSL-certificaten verstrekt. Het project stelt zichzelf als doel het volledige internet over te laten stappen op SSL.

Dit meldt de Electronic Frontier Foundation (EFF), een organisatie die opkomt voor digitale burgerrechten. De EFF is één van de partijen die Let’s Encrypt steunt. De 1 miljoen verstrekte certificaten zijn geldig voor 2,5 miljoen domeinnamen. 90% hiervan zou voorheen niet via HTTPS bereikbaar zijn geweest.

De EFF zegt dat er grote en snelle stappen zijn gezet om het internet volledig vrij te maken van onveilige protocollen, maar benadrukt ook dat er nog veel werk aan de winkel is. Ook stelt de EFF dat de grote interesse in de gratis SSL-certificaten van Let’s Encrypt aantoont dat de kosten van en bureaucratie rond de aanvraag van SSL-certificaten de omarming van HTTPS in de weg stond.

Lees ook
Cryptshare  - focus op internationale groei en uitbreiding van het partnernetwerk

Cryptshare - focus op internationale groei en uitbreiding van het partnernetwerk

Sinds kort heeft Cryptshare haar eerste Chief Sales Officer: deze nieuwe rol is opgepakt door Ingrid Hagen, die meer dan 25 jaar ervaring heeft in IT sales. Zij is verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop- en partneractiviteiten en rapporteert aan Dominik Lehr, oprichter en CEO van de Duitse IT-security provider.

Zijn apparatuur en software nog wel te vertrouwen?

Zijn apparatuur en software nog wel te vertrouwen?

Mensen worden via hun identiteitsbewijs, DigiD, gebruikersnaam en wachtwoord gecontroleerd en vertrouwd. Maar hoe zit het eigenlijk met het steeds grotere aantal apparaten? Naarmate meer apparaten met het Internet of Things (IoT) worden verbonden en software (onder andere via DevOps) een grotere rol in ieders leven gaat spelen, wordt digitaal vert1

Verwachte toename van HTTPS in 2018 gerealiseerd

Verwachte toename van HTTPS in 2018 gerealiseerd

Er is een hoop gebeurd het afgelopen jaar, zowel op de internationale SSL markt als bij Xolphin. Qua SSL gebruik was 2018 een keerpunt: voor het eerst zijn er wereldwijd meer beveiligde dan onbeveiligde websites. Begin vorig jaar was de verwachting dat het gebruik van HTTPS een grote vlucht zou gaan nemen, en het gebruik van veilige verbindingen d1