Microsoft Security Essentials is de meeste gebruikte virusscanner ter wereld

virus

Microsoft Security Essentials is wereldwijd de meest gebruikte virusscanner. 16,3 procent van de gebruikers vertrouwt op het beveiligingspakket van Microsoft. Dit blijkt uit onderzoek van softwarebedrijf OPSWAT.

Niet alleen Microsoft Security Essentials komt in de top drie voor, maar ook Windows Defender. Dit pakket staat met 6,2 procent van de gebruikers op de derde plaats. Avast! Free Antivirus gaat met de tweede plaatst aan de haal en is door 13,2 procent van de gebruikers geïnstalleerd.

Gratis oplossingen zijn populair

Gratis anti-virussoftware is populair. De volledige top vijf bestaat uit gratis oplossingen. Avira Free Antivirus staat met 5 procent op de vierde plek, terwijl AVG Anti-Virus Free Edition met 4,8 procent op de vijfde positie eindigt. ESET Smart Security staat op plek 6 en is de eerste betaalde virusscanner in het overzicht.

Als we kijken naar marktaandeel gaat Microsoft met maar liefst 23 procent aan de leiding. Avast heeft een marktaandeel van 15,9 procent en staat op de tweede positie. AVG eindigt met 9 procent marktaandeel op de derde plaatst.

 

Meer over
Lees ook
Metadata van telefoongesprekken blijkt eenvoudig te manipuleren

Metadata van telefoongesprekken blijkt eenvoudig te manipuleren

Telecomproviders zijn al jaren verplicht te registreren wie met wie communiceert. Opsporingsinstanties en inlichtingendiensten kunnen deze informatie gebruiken om de activiteiten van verdachten in kaart te brengen. Het blijkt echter kinderlijk eenvoudig te zijn om vervalste informatie in de databases van telecomproviders te krijgen. Dit kan er dan1

'Concrete cyberdreigingen hebben veel meer impact dan waarschuwingen'

'Concrete cyberdreigingen hebben veel meer impact dan waarschuwingen'

Directe dreigingen hebben een aanzienlijk grotere impact op gebruikers dan andere tactieken zoals waarschuwingen over kwetsbaarheden. Door tactieken van cybercriminelen te hanteren kunnen beveiligingsonderzoekers gebruikers dan ook laten schrikken en hen via deze weg motiveren hun beveiliging te verbeteren. Concrete bedreigingen hebben dus meer im1