Microsoft vergeet eigen dienst op de hoogte te stellen van 0-day-bug

Microsoft is pijnlijk de fout in gegaan. Het bedrijf heeft een derde partij op de hoogte gesteld van een zero day-kwetsbaarheid, maar vergat te controleren of de eigen software hiervoor ook kwetsbaar was.

"Betalingsnetwerken kampen met een probleem waardoor je een transactie twee keer kan rapporteren en vervolgens meerdere keren betaald krijgt. Zij rapporteerde het probleem bij een aantal betalingsnetwerken, maar vergaten het probleem aan te kaarten bij het eigen betalingsnetwerk dat via Bing loopt. Dit terwijl het Microsoft Vulnerability Research (MSVR) team hier juist voor bedoeld is", zei Jeremy Brown, securityspecialist bij Microsoft, volgens The Register op de Australische conferentie AusCERT. Via Bing kunnen onder andere Amerikanen producten aanschaffen.

Impact op eigen bedrijf controleren

De fout is opvallend, aangezien Microsoft al jaren kwetsbaarheden pas naar buiten brengt nadat duidelijk is welke impact het probleem op Microsoft zelf heeft. "Voordat we een bug rapporteren willen we weten welke impact dit heeft op Microsoft. We houden het vulnerability rapport niet zo zeer tegen tot we het probleem hebben verholpen, maar willen wel weten of ook wij hierdoor zijn getroffen. Hierdoor kunnen we een gelijktijdige lancering coördineren", aldus Brown.

Deze werkwijze wordt overigens niet alleen gehanteerd bij kwetsbaarheden in de eigen software, maar ook bij technologieën die door veel bedrijven en diensten worden gebruikt. Denk hierbij aan het SSL-protocol.

 
Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.