Mobotix levert beveiligingscamera’s aan Da Vinci College Roosendaal

davincicollege2

Het nieuwe Da Vinci College in Roosendaal wordt uitgerust met hoge resolutie Mobotix-camera’s voor cameratoezicht in en rond het gebouw. De camera’s zijn bedoeld om inbraken en andere incidenten te voorkomen. Installateur Cor van Raaij Elektrotechniek uit Bergen op Zoom gaat ongeveer 35 camera’s in dit nieuwbouwproject installeren en de conciërges opleiden in het dagelijks gebruik en beheer ervan.

De BVR Groep bouwt vanaf november 2014 tot en met augustus 2016 het door Ector Hoogstad Architecten ontworpen nieuwe schoolgebouw van 13.000 m2 voor Da Vinci College Roosendaal. De nieuwe leeromgeving voor ongeveer 750 vmbo- en 250 praktijkschoolleerlingen van de OMO Scholengroep Tongerlo. Dit is een onderwijsinstelling gericht op het katholiek voortgezet onderwijs, die gymnasium, atheneum, havo, vmbo regulier, vmbo met leerwegondersteuning en praktijkonderwijs aanbiedt aan ongeveer 3.900 leerlingen. Met de camera’s gaan ze overdag toezicht houden in openbare ruimtes en de directe gebouwomgeving, terwijl ze buiten de openingsuren het gebouw beveiligen.

Een commissie bestaande uit medewerkers van huisvesting en facility, ICT en directie hebben verschillende cameraoplossingen naast elkaar gelegd en vergeleken. De keuze is uiteindelijk gevallen op Mobotix. De belangrijkste redenen voor camera’s van dit bedrijf te kiezen zijn volgens het Da Vinci College de beeldkwaliteit, de eenvoudige bediening en het minimale benodigde onderhoud van de camera’s.

Lees ook
Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys, Inc. een pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde compliance-, beveiligings- en IT-oplossingen, kondigt vandaag aan dat het External Attack Surface Management (EASM)-mogelijkheden toevoegt aan het Qualys Cloud Platform. De nieuwe functionaliteit, die is geïntegreerd in CyberSecurity Asset Management 2.0, voegt een weergave1

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Intro: Veertig jaar geleden kreeg ik van mijn vader de documentatie van het eerste naoorlogse crypto-apparaat. Hij had dat systeem in de jaren 1947 – 1949 gemaakt. De documentatie van dat systeem heb ik jarenlang bewaard, omdat hij had aangegeven dat het later erg interessant zou zijn. Het was indertijd Staatsgeheim en daardoor was er nooit over g1

Een veilige omgeving door een alarmsysteem met meldkamer

Een veilige omgeving door een alarmsysteem met meldkamer

In december 2021 stond het aantal geregistreerde inbraken op ruim 59.500. In de afgelopen jaren heeft het aantal inbraken grote schommelingen meegemaakt, maar het gemiddelde aantal inbraken is over de gehele periode van 2016 tot 2021 wél gedaald. De categorie waar de grootste afname in inbraken op te merken was, is woninginbraak.