Mobotix levert beveiligingscamera’s aan Da Vinci College Roosendaal

davincicollege2

Het nieuwe Da Vinci College in Roosendaal wordt uitgerust met hoge resolutie Mobotix-camera’s voor cameratoezicht in en rond het gebouw. De camera’s zijn bedoeld om inbraken en andere incidenten te voorkomen. Installateur Cor van Raaij Elektrotechniek uit Bergen op Zoom gaat ongeveer 35 camera’s in dit nieuwbouwproject installeren en de conciërges opleiden in het dagelijks gebruik en beheer ervan.

De BVR Groep bouwt vanaf november 2014 tot en met augustus 2016 het door Ector Hoogstad Architecten ontworpen nieuwe schoolgebouw van 13.000 m2 voor Da Vinci College Roosendaal. De nieuwe leeromgeving voor ongeveer 750 vmbo- en 250 praktijkschoolleerlingen van de OMO Scholengroep Tongerlo. Dit is een onderwijsinstelling gericht op het katholiek voortgezet onderwijs, die gymnasium, atheneum, havo, vmbo regulier, vmbo met leerwegondersteuning en praktijkonderwijs aanbiedt aan ongeveer 3.900 leerlingen. Met de camera’s gaan ze overdag toezicht houden in openbare ruimtes en de directe gebouwomgeving, terwijl ze buiten de openingsuren het gebouw beveiligen.

Een commissie bestaande uit medewerkers van huisvesting en facility, ICT en directie hebben verschillende cameraoplossingen naast elkaar gelegd en vergeleken. De keuze is uiteindelijk gevallen op Mobotix. De belangrijkste redenen voor camera’s van dit bedrijf te kiezen zijn volgens het Da Vinci College de beeldkwaliteit, de eenvoudige bediening en het minimale benodigde onderhoud van de camera’s.

Lees ook
Extreme Networks traint 50.000 nieuwe cloud networking engineers voor de groeiende digitale economie

Extreme Networks traint 50.000 nieuwe cloud networking engineers voor de groeiende digitale economie

Extreme Networks, Inc, een cloudgedreven netwerkbedrijf, introduceert een nieuw wereldwijd initiatief voor iedereen die een (andere) loopbaan ambieert in de technologiesector: Extreme Academy Live. Extreme Academy Live is een acht weken durende training die vanaf 3 december 2020 gratis te livestreamen is.

ESET en HackShield slaan de handen ineen voor een cyberveilige generatie

ESET en HackShield slaan de handen ineen voor een cyberveilige generatie

ESET Nederland slaat de handen ineen met HackShield, dé cybersecurity game in Nederland waarin kinderen tussen 8 en 12 opgeleid worden tot Junior Cyber Agent. Binnen de samenwerking zal ESET Nederland de stichting HackShield sponsoren en daarnaast ook de primaire kennispartner worden.

Gezamenlijke brancheorganisaties maken zich zorgen: te weinig ambitie kabinet voor versterken digitale economie

Gezamenlijke brancheorganisaties maken zich zorgen: te weinig ambitie kabinet voor versterken digitale economie

Een coalitie van negen (branche)organisaties uit de digitale economie heeft de plannen die op Prinsjesdag zijn gepresenteerd langs de digitale meetlat gelegd. Ze komen gezamenlijk tot de conclusie dat het kabinet digitalisering weliswaar belangrijk vindt, maar toch onvoldoende bereid blijkt om daarvoor regie te nemen en de juiste investeringen te1