NCSC publiceert nieuwe ICT-beveiligingsrichtlijnen voor webapplicaties

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) publiceert nieuwe ICT-beveiligingsrichtlijnen voor webapplicaties. De herziene richtlijnen zijn tot stand gekomen aan de hand van onder andere best practices van het NCSC in samenwerking met het UWV en Inspearit. Ook zijn vertegenwoordigers uit diverse doelgroepen gevraagd de herziening te beoordelen.

De eerste versie van de ICT-beveiligingsrichtlijnen voor webapplicaties stamt uit 2012. De richtlijnen dienen als leidraad voor het veilig ontwikkelen, beheren en aanbieden van webapplicaties. De feedback die gebruikers op deze richtlijn hebben gegeven is in de herziene versie van 2015 opgenomen.

Het NCSC publiceert een apart document met veelgestelde vragen gericht op gebruikers van de richtlijn uit 2012. Dit document helpt hen over te stappen naar versie 2015. Het NCSC adviseert ontwikkelaars en beheerders zo snel mogelijk over te stappen op versie 2015.

Meer over
Lees ook
CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.