Netflix zoekt actief naar gebruikers die uitgelekte wachtwoorden gebruiken

password-1433221-m

Netflix gaat actief controleren of gebruikers uitgelekte wachtwoorden gebruiken om hun Netflix-account te beveiligen. Het bedrijf wil alle wachtwoorden van gebruikers naast alle uitgelekte wachtwoorden leggen. Komt zo’n wachtwoord overeen? Dan moet de gebruiker zijn wachtwoord veranderen.

Dit meldt Netflix tegenover beveiligingsonderzoeker Brian Krebs. Netflix zou hiervoor de tool ‘Scumblr’ gebruiken, die het bedrijf de mogelijkheid biedt op internet naar bepaalde gegevens te zoeken. In dit geval zet Netflix de tool dus in om wachtwoorden op te sporen.

Krebs legt uit dat de werkwijze van Netflix overigens niet betekent dat het bedrijf wachtwoorden van gebruikers kan inzien. Veel recent uitgelekte wachtwoorden zijn inmiddels gekraakt en beschikbaar op internet. Netflix kan deze wachtwoorden voorzien van een interne hash, waarmee het ook reguliere wachtwoorden beveiligd. De hashes die hierdoor ontstaan kunnen vervolgens worden vergeleken met de eigen database van gehashte wachtwoorden van gebruikers om overeenkomsten op te sporen.

Lees ook
Lookout neemt SaferPass over om de groeiende dreiging van identiteitsdiefstal aan te pakken

Lookout neemt SaferPass over om de groeiende dreiging van identiteitsdiefstal aan te pakken

Securitybedrijf Lookout heeft SaferPass overgenomen, leverancier van een oplossing voor wachtwoordbeheer, voor zowel consumenten als bedrijven. Met de toevoeging van wachtwoordbeheer aan zijn securityoplossingen versterkt Lookout zijn missie uit om klantgegevens van zowel personen als bedrijven proactief te beschermen.

‘Wachtwoordloze toegang maakt World Password Day overbodig’

‘Wachtwoordloze toegang maakt World Password Day overbodig’

Een goed wachtwoordbeleid is de eerste verdedigingslinie om aanvallers buiten de bedrijfsnetwerken te houden. World Password Day moet het bewustzijn hierover vergroten. De vraag is echter of zelfs de sterkste wachtwoorden geen misplaatst gevoel van veiligheid geven. Is multi-factor authenticatie (MFA) de oplossing, of moet het gebruik van wachtwoo1

Beyond Identity: wachtwoordopslag bevat risico’s juist voor snelgroeiende bedrijven

Beyond Identity: wachtwoordopslag bevat risico’s juist voor snelgroeiende bedrijven

Uit een recent onderzoek van Beyond Identity, de aanbieder van onzichtbaar op de achtergrond werkende multi-factorauthenticatie (MFA), onder meer dan 1.000 werknemers van snelgroeiende bedrijven blijkt hoe kwetsbaar deze organisaties zijn voor beveiligingsdreigingen die voorkomen uit wachtwoordtechnieken die niet goed functioneren.