Netflix zoekt actief naar gebruikers die uitgelekte wachtwoorden gebruiken

password-1433221-m

Netflix gaat actief controleren of gebruikers uitgelekte wachtwoorden gebruiken om hun Netflix-account te beveiligen. Het bedrijf wil alle wachtwoorden van gebruikers naast alle uitgelekte wachtwoorden leggen. Komt zo’n wachtwoord overeen? Dan moet de gebruiker zijn wachtwoord veranderen.

Dit meldt Netflix tegenover beveiligingsonderzoeker Brian Krebs. Netflix zou hiervoor de tool ‘Scumblr’ gebruiken, die het bedrijf de mogelijkheid biedt op internet naar bepaalde gegevens te zoeken. In dit geval zet Netflix de tool dus in om wachtwoorden op te sporen.

Krebs legt uit dat de werkwijze van Netflix overigens niet betekent dat het bedrijf wachtwoorden van gebruikers kan inzien. Veel recent uitgelekte wachtwoorden zijn inmiddels gekraakt en beschikbaar op internet. Netflix kan deze wachtwoorden voorzien van een interne hash, waarmee het ook reguliere wachtwoorden beveiligd. De hashes die hierdoor ontstaan kunnen vervolgens worden vergeleken met de eigen database van gehashte wachtwoorden van gebruikers om overeenkomsten op te sporen.

Lees ook
Beyond Identity waarschuwt: kans op gelekte wachtwoorden neemt snel toe

Beyond Identity waarschuwt: kans op gelekte wachtwoorden neemt snel toe

Beyond Identity, leverancier van wachtwoordloze oplossingen voor identiteitsbeheer, waarschuwt voor toenemende kans op gelekte wachtwoorden, waardoor cybercriminelen eenvoudig toegang tot bedrijfsgegevens krijgen.

9 op de 10 consumenten recyclet wachtwoorden

9 op de 10 consumenten recyclet wachtwoorden

Vandaag is het Wereld Wachtwoord Dag en ter ere daarvan introduceren de identitymanagement-experts van Auth0 de resultaten van het eerste onderzoek uit een serie internationale enquêtes. In dit onderzoek, dat werd uitgevoerd in opdracht van Auth0 en YouGov, zijn meer dan 1.200 bedrijfsmanagers en 8.000 consumenten wereldwijd gevraagd naar hun verw1

WatchGuard pleit voor World MFA Day

WatchGuard pleit voor World MFA Day

Vandaag is het World Password Day. Op deze dag wordt sinds 2013 aandacht gevraagd voor het belang van wachtwoordbeveiliging. Ondanks de groeiende bewustwording blijft de situatie ernstig. Zo begon 80 procent van de breaches vorig jaar met een brute force-aanval of bij diefstal of verlies van inloggegevens.