Nieuwe malware gebruikt Windows om Android-apparaten te infecteren

Een nieuwe vorm van Android-malware dringt smartphones en tablets binnen via Windows-machines. De malware infecteert in eerste instantie de Windows-machine en wacht af tot een Android-smartphone of -tablet met de computer wordt verbonden. Zodra dit gebeurt dringt de malware het mobiele apparaat binnen en nestelt zich in Android.

Het gaat om de malware Trojan.Droidpak, die door Symantec is ontdekt. De malware besmet een Windows-machine en maakt op het geïnfecteerde machine een DLL-bestand aan. Dit bestand download een configuratiebestand, die op zijn beurt weer een Android application package file (APK) download.

Icoon van Google Play Store

Deze APK kan worden geopend op het Android-besturingssysteem. Dit gebeurt niet automatisch en is dus alleen mogelijk door het slachtoffer te overtuigen de app zelf te openen. De trojan is daarom voorzien van het icoon van de Google Play Store.

De malware is op dit moment gericht op Koreaanse Android-gebruikers. De malware gaat gericht op zoek naar apps van Koreaanse banken en vervangt deze door malafide varianten. De cybercriminelen achter de malware willen Koreaanse slachtoffers vermoedelijk dan ook geld afhandig

maken.

Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1