PayPal-accounts blijken eenvoudig te kapen door kwetsbaarheid

hacker

PayPal blijkt een ernstige kwetsbaarheid te hebben bevat waarmee aanvallers accounts van nietsvermoedende gebruikers eenvoudig konden overnemen. Het probleem zat in de tokens, die door PayPal worden gebruikt om activiteiten van gebruikers te autoriseren. Het blijkt echter mogelijk deze tokens te kapen en hergebruiken.

Dit stelt Yasser Ali, de beveiligingsonderzoeker die het probleem bij PayPal heeft gemeld. Bij het overschrijven van geld via PayPal moet het e-mailadres en wachtwoord van de gebruiker worden ingevoerd. Door het e-mailadres van het slachtoffer en een willekeurig wachtwoord in te voeren kan de aanvaller een token van het slachtoffer bemachtigen. Deze wordt namelijk weergegeven in de aanvraag bij PayPal, die de aanvaller kan onderscheppen.

Token hergebruiken

Een aanvaller die een token in handen heeft krijgt min of meer vrijspel. Zo kan de token meerdere keren worden hergebruikt en kan een aanvaller dus met één token meerdere transacties goedkeuren via het PayPal-account van zijn doelwit. Daarnaast blijkt het onmogelijk met behulp van de token de beveiligingsvraag van een account te resetten, waarna een aanvaller het wachtwoord van het account kan wijzigen.

Ali stelt dat PayPal zeer snel maatregelen heeft genomen en het probleem inmiddels is verholpen, waardoor gebruikers geen risico meer lopen. Ali kreeg voor zijn melding een beloning van 10.000 dollar toegewezen, de maximale beloning die PayPal voor het melden van bugs uitreikt.

Een demonstratie van de PayPal-kwetsbaarheid

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.