Rabobank waarschuwt voor valse sms-berichten

phishing2

De Rabobank waarschuwt voor valse sms-berichten die uit naam van de bank worden verstuurd. In de sms-berichten worden klanten van de Rabobank opgeroepen een nieuwe pinpas aan te vragen, aangezien hun huidige pinpas zou zijn verlopen. De klanten worden hierbij doorgestuurd naar een phishingwebsite.

Wie op de link in het sms-bericht klikt komt op een website terecht waar de aanvallers het rekeningnummer en de pincode van de rekening vragen. Daarnaast worden klanten opgeroepen hun oude pinpas via de post op te sturen. Om deze oproep kracht bij te zetten beloven de aanvallers de nieuwe pinpas gratis te verstrekken aan klanten die hun oude pinpas opsturen.

De Rabobank waarschuwt niet op de link in het sms-bericht te klikken, geen gegevens in te voeren op de nep-website en bankpassen niet op te sturen. De bank benadrukt klanten nooit te vragen hun bankpas op te sturen en nooit te vragen om beveiligingscodes, waaronder de pincode. Indien klanten een nieuwe pinpas toegezonden krijgen van de Rabobank adviseert de bank de oude pinpas in minimaal twee stukken te knippen, waarbij zowel de magneetstrip als chip moet worden doorgeknipt.

Lees ook
Proofpoint: TA402  duikt op in phishing campagnes

Proofpoint: TA402 duikt op in phishing campagnes

Cybersecuritybedrijf, Proofpoint, publiceert onderzoek over nieuwe activiteiten van TA402, een Advanced Persistent Threat (APT-) groep uit het Midden-Oosten.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

Proofpoint onderzoekers zagen vanaf eind maart 2023 dat de Russische Advanced Persistent Threat (APT) TA422 gemakkelijk gepatchte kwetsbaarheden gebruikte om verschillende organisaties in Europe en Noord-Amerika aan te vallen. TA422 overlapt met de aliassen APT28, Forest Blizzard, Pawn Storm, Fancy Bear en Blue Delta. De Amerikaanse inlichtingsdie1