Ransomware kan bedrijven ruim half miljoen euro kosten

encryptie

Een geslaagde aanval met ransomware kan een organisatie duur komen te staan. Het onderzoek rekent voor dat het totale schadebedrag kan oplopen tot $713.224. Dit bedrag omvat het losgeld en de vervolgkosten, zoals uitgaven om de IT-infrastructuur te verbeteren, verloren data terug te krijgen en medewerkers te trainen. Ook externe consultancy en het repareren van imagoschade zijn meegerekend.

Dit blijkt uit het onderzoek ‘Global IT Security Risks Survey 2017’ van Kaspersky Lab en B2B International. Het onderzoek laat zien dat organisaties weten dat de potentiële financiële schade door ransomware groot kan zijn. Toch ziet slechts 40% van de onderzochte organisaties ransomware als een reële bedreiging voor zichzelf.

Een grote meerderheid (77%) van de organisaties denkt dat ze (meer dan) voldoende hebben geïnvesteerd in IT-beveiliging. De recente ransomware-uitbraken met WannaCry and ExPetr hebben vele organisaties over de hele wereld echter aan het denken gezet over nieuwe bedreigingen en de beveiliging die nodig is om deze het hoofd te bieden.

Lees ook
Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.

Vooruitblik 2024 E-Storage: Waarom zou je Bitcoins betalen?

Vooruitblik 2024 E-Storage: Waarom zou je Bitcoins betalen?

2023 kunnen we zien als een kantelpunt. Waar organisaties zich tot nu toe vooral hebben gericht op de preventie van cyberaanvallen, is bij velen nu het bewustzijn gegroeid dat dit niet meer voldoende is.

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

De huidige innovatiekracht in Nederland en Europa op het gebied van cybersecurity blijft achter, ten opzichte van de Verenigde Staten en China. Dat blijkt uit het deze week verschenen boek ‘Security Innovation Stories’, geschreven door Bram de Bruijn in samenwerking met Frank van Summeren.