Russische hacker bekent schuld aan diefstal van miljoenen creditcardgegevens

creditcard2

De Russische hacker Vladimir Drinkman heeft in de Verenigde Staten (VS) schuld bekend aan het stelen van creditcardgegevens. In ruil voor zijn bekentenis van twee aanklachten laten de aanklagers negen andere aanklachten vallen.

Dit meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie. Drinkman zat 2,5 jaar vast in Nederland, waarna hij begin dit jaar aan de VS is uitgeleverd. De Amerikaanse autoriteiten stellen dat Drinkman ruim 160 miljoen creditcardgegevens heeft gestolen, dit werden buitgemaakt bij cyberinbraken bij meerdere grote bedrijven. De gegevens zijn vervolgens zijn doorverkocht, waarna met behulp van gekopieerde creditcards geld is opgenomen. In totaal zouden de praktijk ruim 300 miljoen euro schade hebben opgeleverd.

Drinkman is overigens niet de enige die bij de cyberaanvallen betrokken zouden zijn geweest. Ook een aantal andere Russische en Oekraïense hackers zouden aan de datadiefstal hebben meegewerkt. Drinkman wordt gezien als de gene die heeft ingebroken bij de bedrijven, waarna anderen de data hebben doorverkocht. De hacker kan een celstraf van maximaal 30 jaar opgelegd krijgen.

Lees ook
Kaspersky's nieuwste APT-trendsrapport voor Q1 2022

Kaspersky's nieuwste APT-trendsrapport voor Q1 2022

Advanced Persistent Threat (APT)-actoren hebben een druk kwartaal achter de rug blijkt uit Kaspersky's nieuwste APT-trendsrapport voor Q1 2022. Zowel recentelijk ontdekte als lopende campagnes van nieuwe en bekende operators zorgden voor aanzienlijke veranderingen in het APT-dreigingslandschap. APT-actoren.

NFT’s – een walhalla voor cybercriminelen

NFT’s – een walhalla voor cybercriminelen

Mensen zoeken op het internet inmiddels vaker naar NFT's dan naar cryptocurrencies, zo gaf Google in december 2021 aan. Uit een rapport van DappRadar blijkt dat NFT's in oktober van afgelopen jaar 133 miljoen euro meer hebben opgebracht dan een maand daarvoor. Het is lastig om niet hebzuchtig te worden als je dit soort bedragen ziet. Het was een k1

Cybercriminelen gaan voor goud tijdens Winterspelen

Cybercriminelen gaan voor goud tijdens Winterspelen

Nederlanders die de Olympische Winterspelen in Peking via internet gaan volgen, moeten extra goed oppassen voor digitale gevaren. Volgens experts van IT-beveiligingsbedrijf Mimecast is het zeer waarschijnlijk dat cybercriminelen het sportevenement misbruiken om inloggegevens te stelen en malware te verspreiden. Mimecast waarschuwt onder andere voo1