Sogeti richt Security Operations Center in voor Renault Group

Het Franse automobielbedrijf Renault gaat een samenwerking aan met Sogeti. De IT-dienstverlener zet een Security Operations Center (SOC) op in het Franse Toulouse waar mogelijke cybersecurity aanvallen op de wereldwijde IT-infrastructuur van de autofabrikant worden voorkomen, opgespoord en opgelost. Sogeti heeft voor organisaties over de gehele wereld tientallen SOC’s ingericht.

Sogeti heeft een aantal maanden nodig gehad om het SOC voor Renault in te richten. Het security center is volledig afgestemd op de specifieke eisen en potentiële veiligheidsrisico’s van de wereldwijde autofabrikant. De tools van het centrum helpen kwetsbaarheden sneller op te sporen en veiligheidsincidenten sneller op te lossen via een volledig geregisseerde aanpak. Sogeti heeft nieuwe indicatoren van risicodreigingen toegevoegd waarmee opsporing en afwering van cybersecurity aanvallen sneller en beter gemonitord worden. Tijdens het project hebben security specialisten van Sogeti en Renault nauw samengewerkt.

Naast het leveren van Security Monitoring test de IT-dienstverlener applicaties en systemen op veiligheidsrisico’s en mogelijke kwetsbaarheden. Op basis van maturity modellen brengt het bedrijf security behoeften in kaart en zorgt ervoor dat IT-systemen op alle niveaus beschermd worden, zowel op het vlak van de technologie als de mens en het bedrijfsproces.

Meer over
Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1