Sogeti richt Security Operations Center in voor Renault Group

Het Franse automobielbedrijf Renault gaat een samenwerking aan met Sogeti. De IT-dienstverlener zet een Security Operations Center (SOC) op in het Franse Toulouse waar mogelijke cybersecurity aanvallen op de wereldwijde IT-infrastructuur van de autofabrikant worden voorkomen, opgespoord en opgelost. Sogeti heeft voor organisaties over de gehele wereld tientallen SOC’s ingericht.

Sogeti heeft een aantal maanden nodig gehad om het SOC voor Renault in te richten. Het security center is volledig afgestemd op de specifieke eisen en potentiële veiligheidsrisico’s van de wereldwijde autofabrikant. De tools van het centrum helpen kwetsbaarheden sneller op te sporen en veiligheidsincidenten sneller op te lossen via een volledig geregisseerde aanpak. Sogeti heeft nieuwe indicatoren van risicodreigingen toegevoegd waarmee opsporing en afwering van cybersecurity aanvallen sneller en beter gemonitord worden. Tijdens het project hebben security specialisten van Sogeti en Renault nauw samengewerkt.

Naast het leveren van Security Monitoring test de IT-dienstverlener applicaties en systemen op veiligheidsrisico’s en mogelijke kwetsbaarheden. Op basis van maturity modellen brengt het bedrijf security behoeften in kaart en zorgt ervoor dat IT-systemen op alle niveaus beschermd worden, zowel op het vlak van de technologie als de mens en het bedrijfsproces.

Meer over
Lees ook
CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.