Voorzitter van Clinton-campagna John Podesta trapte in phishingmail

phishing

John Podesta, voorzitter van de presidentscampagne van Hillary Clinton, is gehackt via een phishingmail. Inmiddels zijn al ruim 5.000 e-mails van Podesta gepubliceerd door WikiLeaks.

Dit meldt het beveiligingsbedrijf SecureWorks aan Vice Magazine. SecureWorks wijst op een grootschalige phishingactie waar in juni al over is bericht. Ook Podesta zou tijdens deze cybercrimecampagne doelwit zijn geworden van aanvallers. Die verstuurden een phishingmail die afkomstig leek te zijn van Google, maar in werkelijkheid verwees naar een phishingpagina. Podesta heeft hier ingelogd op zijn e-mailaccount, waarna zijn inloggegevens in handen van de aanvallers zijn gevallen.

SecureWorks stelt dat de cyberaanval het werk is van een cybercrimegroepering die ‘Fancy Bear’, ‘APT28’ of ‘Sofacy’ wordt genoemd. De groep wordt ook in verband gebracht met aanvallen op onder andere Nederlandse Onderzoeksraad voor de Veiligheid, MH17-onderzoekers van het onderzoekscollectief Bellingcat, het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) en de presidentscampagne van Hillary Clinton.

Lees ook
"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.