WannaCry ransomware legt productie in fabriek Honda stil

malware

Honda is eerder deze week getroffen door de ransomware WannaCry. Door de uitbraak moest de productie in de Sayama fabriek ten noordwesten van de Japanse hoofdstad Tokio worden stilgelegd.

Dit meldt persbureau Reuters. WannaCry is ransomware die in mei voor grote problemen zorgden tijdens een wereldwijde uitbraak, waarbij naar schatting meer dan 200.000 computers in 150 verschillende landen werden besmet. Hierbij werden ook allerlei bedrijven getroffen, waaronder Britse ziekenhuizen en een fabriek van Renault in het Franse Douai.

Netwerken wereldwijd besmet

Een woordvoerder van Honda meldt aan Reuters dat het bedrijf dacht zijn systemen te hebben beschermd tegen de WannaCry ransomware, wat mogelijk is door systemen te voorzien van beveiligingsupdates. Dit blijkt echter niet het geval, aangezien Honda zondag 18 juni ontdekte dat netwerken in Japan, Noord-Amerika, Europa en China besmet waren met de ransomware.

De woordvoerder benadrukt dat de productie van Honda in andere fabrieken niet is beïnvloed door de ransomware-uitbraak. De productie in de Japanse Samaya fabriek is inmiddels hervat.

Lees ook
Proofpoint: APT TA450, MuddyWater gebruikt nieuwe tactieken en richt zich op Israëlische medewerkers

Proofpoint: APT TA450, MuddyWater gebruikt nieuwe tactieken en richt zich op Israëlische medewerkers

Onderzoekers van Proofpoint nemen sinds kort nieuwe activiteit waar van de aan Iran gelinkte dreigingsactor TA450. Deze dreigingsactor is ook bekend als MuddyWater, Mango Sandstorm en Static Kitten.

NetApp bestrijdt in realtime ransomware

NetApp bestrijdt in realtime ransomware

NetApp biedt nieuwe mogelijkheden waarmee klanten hun data beter kunnen beschermen en herstellen tegen bedreigingen door ransomware. NetApp is één van de eerste die kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) direct in de primaire storage van bedrijven integreert en zo ransomware in real-time bestrijdt. De cyberresiliency-oplossingen v1

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.