Bedrijven halen gemiddeld iedere 27 minuten een onbekende malware-variant binnen

hacker

Beveiliging is belangrijk. Hoe belangrijk dit precies is blijkt uit cijfers over de hoeveelheid malware die bedrijven voor hun kiezen krijgen. Binnen de gemiddeld organisatie wordt iedere tien minuten malware gedownload naar een systeem. Iedere 27 minuten gaat het om een onbekende malware-variant, die niet voorkomt in databases van beveiligingsoplossingen.

Dit blijkt uit het 2014 Security Report van Check Point. Het rapport laat zien dat beveiliging voor bedrijven een absolute must is. Dit komt niet op de laatste plaats door het gedrag van eigen medewerkers. Binnen een gemiddeld bedrijf wordt iedere minuut door een medewerker een malafide website bezocht, met alle risico's van dien.

Infectie door bot

Ook worden bedrijven regelmatig geïnfecteerd met bots, kwaadaardige software waarmee hackers systemen onder controle proberen te krijgen en vaak een botnet willen bouwen. Binnen een gemiddeld bedrijf wordt iedere 24 uur een systeem geïnfecteerd met een bot.

Werknemers springen daarnaast niet altijd even verstandig om met gevoelige informatie. Binnen een gemiddeld bedrijf wordt iedere 49 minuten gevoelige informatie van de organisatie naar een systeem buiten het bedrijf verzonden. De IT-afdeling heeft op dit moment dus geen enkele grip meer op de veiligheid van deze data.

Meer over
Lees ook
Dreigingsactoren leveren malware via YouTube

Dreigingsactoren leveren malware via YouTube

Proofpoint  Emerging Threats ziet dat de aflevering van malware voor het stelen van informatie via YouTube plaatsvindt. Voorbeelden hiervan zijn Vidar, StealC en Lumma Stealer. De aflevering vindt plaats via illegale software en cracks van videogames

Proofpoint: APT TA450, MuddyWater gebruikt nieuwe tactieken en richt zich op Israëlische medewerkers

Proofpoint: APT TA450, MuddyWater gebruikt nieuwe tactieken en richt zich op Israëlische medewerkers

Onderzoekers van Proofpoint nemen sinds kort nieuwe activiteit waar van de aan Iran gelinkte dreigingsactor TA450. Deze dreigingsactor is ook bekend als MuddyWater, Mango Sandstorm en Static Kitten.

Exclusieve samenwerking Orange Cyberdefense en Salvador Technologies verbetert veerkracht OT-omgevingen

Exclusieve samenwerking Orange Cyberdefense en Salvador Technologies verbetert veerkracht OT-omgevingen

Orange Cyberdefense kondigt een exclusieve strategische samenwerking aan met Salvador Technologies. Dankzij deze samenwerking komt Salvador’s Cyber Recovery Unit op de Nederlandse markt beschikbaar en breidt Orange Cyberdefense het portfolio rondom OT-securitydiensten verder uit. Met de oplossing van Salvador kunnen organisaties hun getroffen pc’s1