Bol.com vertrouwt haar online dienstverlening & infrastructuur toe aan SecureLink

Bol.com is begin april live gegaan met haar eigen datacenter infrastructuur. De reden hiervoor is de wens om flexibel en schaalbaar met de gigantische groei om te gaan. SecureLink is sinds 2013 betrokken bij de architectuur van het datacenter. Het bedrijf gaat nu ook voor Bol.com de security en networking infrastructuur realiseren in een nieuw pand van Bol.com in Utrecht.

Het ontwerp van de infrastructuur is gebaseerd op een routing, application delivery, security en access-laag met als belangrijkste eigenschappen een goede integratie tussen de verschillende onderdelen en eenvoudig beheer van de gehele architectuur. SecureLink heeft de architectuur gebaseerd op componenten van Juniper Networks en F5 Networks in combinatie met 24/7 uur dienstverlening van SecureLink.

Security en networking infrastructuur

Recent heeft bol.com SecureLink ook de opdracht gegeven voor de bouw van de security en networking infrastructuur in het nieuw te betrekken pand van bol.com in Utrecht. Hier worden net als in het datacenter van Bol.com componenten van Juniper Networks ingezet en wordt ter ondersteuning van de IT organisatie van bol.com SecureLink’s Managed Security Service SecurePROTECT ingezet.

“Het meedenken over de architectuur en het vervolgens gezamenlijk realiseren van deze infrastructuren alsmede het leveren van onze dienstverlening aan de snelst groeiende e-commerce omgeving in Nederland vraagt de juiste aandacht en resources van beide organisaties. Door verregaande automation en orchestration wordt flexibiliteit, eenduidig beheer en snelle provisioning geleverd,” aldus Peter Mesker, CTO SecureLink Nederland.

Lees ook
Cloudflare maakt inzichtelijk dat organisaties worstelen met verouderde beveiligingsmethoden, terwijl online dreigingen toenemen

Cloudflare maakt inzichtelijk dat organisaties worstelen met verouderde beveiligingsmethoden, terwijl online dreigingen toenemen

Cloudflare heeft zijn State of Application Security 2024 Report uitgebracht. Inzichten uit dit rapport onthullen dat beveiligingsteams moeite hebben om zich te wapenen tegen de risico's die worden veroorzaakt door de mate waarin organisaties afhankelijk zijn van moderne applicaties

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp kondigen vandaag met trots samenwerking aan. De samenwerking richt zich op het beschermen van vooruitgang en het bevorderen van duurzaamheid.

Nieuws over Kaspersky

Nieuws over Kaspersky

Vorige week hebben twee berichten over Kaspersky de internationale pers gehaald. De Amerikaanse overheid heeft twee sanctiebesluiten genomen. Met de eerste wordt de toegang tot de Amerikaanse markt verboden. Het tweede besluit is gericht tegen de directie van het bedrijf.