Bol.com vertrouwt haar online dienstverlening & infrastructuur toe aan SecureLink

Bol.com is begin april live gegaan met haar eigen datacenter infrastructuur. De reden hiervoor is de wens om flexibel en schaalbaar met de gigantische groei om te gaan. SecureLink is sinds 2013 betrokken bij de architectuur van het datacenter. Het bedrijf gaat nu ook voor Bol.com de security en networking infrastructuur realiseren in een nieuw pand van Bol.com in Utrecht.

Het ontwerp van de infrastructuur is gebaseerd op een routing, application delivery, security en access-laag met als belangrijkste eigenschappen een goede integratie tussen de verschillende onderdelen en eenvoudig beheer van de gehele architectuur. SecureLink heeft de architectuur gebaseerd op componenten van Juniper Networks en F5 Networks in combinatie met 24/7 uur dienstverlening van SecureLink.

Security en networking infrastructuur

Recent heeft bol.com SecureLink ook de opdracht gegeven voor de bouw van de security en networking infrastructuur in het nieuw te betrekken pand van bol.com in Utrecht. Hier worden net als in het datacenter van Bol.com componenten van Juniper Networks ingezet en wordt ter ondersteuning van de IT organisatie van bol.com SecureLink’s Managed Security Service SecurePROTECT ingezet.

“Het meedenken over de architectuur en het vervolgens gezamenlijk realiseren van deze infrastructuren alsmede het leveren van onze dienstverlening aan de snelst groeiende e-commerce omgeving in Nederland vraagt de juiste aandacht en resources van beide organisaties. Door verregaande automation en orchestration wordt flexibiliteit, eenduidig beheer en snelle provisioning geleverd,” aldus Peter Mesker, CTO SecureLink Nederland.

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.