Bol.com vertrouwt haar online dienstverlening & infrastructuur toe aan SecureLink

Bol.com is begin april live gegaan met haar eigen datacenter infrastructuur. De reden hiervoor is de wens om flexibel en schaalbaar met de gigantische groei om te gaan. SecureLink is sinds 2013 betrokken bij de architectuur van het datacenter. Het bedrijf gaat nu ook voor Bol.com de security en networking infrastructuur realiseren in een nieuw pand van Bol.com in Utrecht.

Het ontwerp van de infrastructuur is gebaseerd op een routing, application delivery, security en access-laag met als belangrijkste eigenschappen een goede integratie tussen de verschillende onderdelen en eenvoudig beheer van de gehele architectuur. SecureLink heeft de architectuur gebaseerd op componenten van Juniper Networks en F5 Networks in combinatie met 24/7 uur dienstverlening van SecureLink.

Security en networking infrastructuur

Recent heeft bol.com SecureLink ook de opdracht gegeven voor de bouw van de security en networking infrastructuur in het nieuw te betrekken pand van bol.com in Utrecht. Hier worden net als in het datacenter van Bol.com componenten van Juniper Networks ingezet en wordt ter ondersteuning van de IT organisatie van bol.com SecureLink’s Managed Security Service SecurePROTECT ingezet.

“Het meedenken over de architectuur en het vervolgens gezamenlijk realiseren van deze infrastructuren alsmede het leveren van onze dienstverlening aan de snelst groeiende e-commerce omgeving in Nederland vraagt de juiste aandacht en resources van beide organisaties. Door verregaande automation en orchestration wordt flexibiliteit, eenduidig beheer en snelle provisioning geleverd,” aldus Peter Mesker, CTO SecureLink Nederland.

Lees ook
Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.