Chinees bedrijf: ‘Onze beveiligingscamera’s zijn gebruikt in DDoS-aanval op Dyn’

hacker4-gabor-kalman

Een flink aantal beveiligingscamera’s van het Chinese bedrijf Hangzhou Xiongmai Technology Co. zijn ingezet tijdens de recente DDoS-aanval op DNS-provider Dyn. Door deze aanval waren een flink aantal populaire websites moeilijk tot niet bereikbaar.

Dit heeft Hangzhou Xiongmai Technology Co. bekend gemaakt tegenover persbureau Bloomberg. De DDoS-aanval op Dyn is uitgevoerd met behulp van een botnet dat in belangrijke mate bestaat uit Internet of Things-apparaten zoals beveiligingscamera’s. Hierbij is gebruik gemaakt van de Mirai malware, waarvan de broncode begin oktober online is gepubliceerd.

Hoeveel camera’s van Hangzhou Xiongmai Technology Co. door de Mirai malware zijn besmet is niet duidelijk. Wel stelt het bedrijf dat alle camera’s die voor september 2015 zijn geproduceerd kwetsbaar zijn. Het beveiligingsprobleem is inmiddels verholpen via een firmware update. Hangzhou Xiongmai Technology Co. adviseert gebruikers van de camera’s de firmware zo snel mogelijk te updaten. Daarnaast wordt gebruikers aangeraden de standaard inloggegevens van het apparaat te wijzigen.

Meer over
Lees ook
'NSA kan offline systemen op kilometers afstand afluisteren'

'NSA kan offline systemen op kilometers afstand afluisteren'

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA gebruikt radiogolven om systemen die niet met internet zijn verbonden te kunnen hacken. De onthulling bewijst opnieuw dat het offline houden van systemen geen garantie is voor een veilig systeem. The New York Times meldt op basis van NSA-documenten dat het programma voor het afluisteren van offline systemen d1

Hackers misbruiken onwaakzaamheid over bekende kwetsbaarheid in netwerktijdprotocol

Hackers misbruiken onwaakzaamheid over bekende kwetsbaarheid in netwerktijdprotocol

Sommige kwetsbaarheden worden zo weinig misbruikt dat eigenlijk niemand er aandacht aan besteed. Een voorbeeld hiervan is NTP-servers. Cybercriminelen hebben onverwachts een flinke hoeveelheid aanvallen op netwerktijdprotocol (NTP)-servers uitgevoerd, waardoor zij allerlei servers van grote bedrijven konden neerhalen. Symantec meldt een plotselin1