Criminelen stelen 80 miljoen Zuid-Koreaanse creditcards

creditcard2

Criminelen hebben vermoedelijk de creditcardgegevens van tachtig miljoen Zuid-Koreanen weten te stelen. De cybercriminelen wisten de beveiliging van maar liefst drie verschillende creditcardmaatschappijen in het land te omzeilen. Zij konden vervolgens met de creditcardgegevens aan de haal gaan.

De financiële toezichthouder in Zuid-Korea meldt dat de creditcardmaatschappijen hun beveiliging alles behalve op orde hadden. De bedrijven zouden de gegevens bijvoorbeeld niet versleuteld hebben opgeslagen, waardoor alle data toegankelijk is voor de hackers. De toezichthouder wijst onder andere op een incident uit 2012, waarbij een medewerker van een creditcardmaatschappij gegevens kon stelen door data simpelweg naar een USB-stick te kopiëren. Dit had niet mogelijk mogen zijn.

Zuid-Korea telt ongeveer 50 miljoen inwoners. De hoeveelheid gestolen creditcardgegevens is dan ook enorm. Onder de Zuid-Koreaanse bevolking is dan ook enige paniek uitgebroken, aangezien onduidelijk is wiens gegevens zijn gestolen.

Bron: Novum

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

ABN ARMO: Ondanks het hoge dreigingsniveau blijft de risicoperceptie in het Nederlandse bedrijfsleven achter. Ondernemers lijken de risico’s pas te onderkennen als een aanval tot schade leidt

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.