Criminelen stelen 80 miljoen Zuid-Koreaanse creditcards

creditcard2

Criminelen hebben vermoedelijk de creditcardgegevens van tachtig miljoen Zuid-Koreanen weten te stelen. De cybercriminelen wisten de beveiliging van maar liefst drie verschillende creditcardmaatschappijen in het land te omzeilen. Zij konden vervolgens met de creditcardgegevens aan de haal gaan.

De financiële toezichthouder in Zuid-Korea meldt dat de creditcardmaatschappijen hun beveiliging alles behalve op orde hadden. De bedrijven zouden de gegevens bijvoorbeeld niet versleuteld hebben opgeslagen, waardoor alle data toegankelijk is voor de hackers. De toezichthouder wijst onder andere op een incident uit 2012, waarbij een medewerker van een creditcardmaatschappij gegevens kon stelen door data simpelweg naar een USB-stick te kopiëren. Dit had niet mogelijk mogen zijn.

Zuid-Korea telt ongeveer 50 miljoen inwoners. De hoeveelheid gestolen creditcardgegevens is dan ook enorm. Onder de Zuid-Koreaanse bevolking is dan ook enige paniek uitgebroken, aangezien onduidelijk is wiens gegevens zijn gestolen.

Bron: Novum

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.