Criminelen stelen 80 miljoen Zuid-Koreaanse creditcards

creditcard2

Criminelen hebben vermoedelijk de creditcardgegevens van tachtig miljoen Zuid-Koreanen weten te stelen. De cybercriminelen wisten de beveiliging van maar liefst drie verschillende creditcardmaatschappijen in het land te omzeilen. Zij konden vervolgens met de creditcardgegevens aan de haal gaan.

De financiële toezichthouder in Zuid-Korea meldt dat de creditcardmaatschappijen hun beveiliging alles behalve op orde hadden. De bedrijven zouden de gegevens bijvoorbeeld niet versleuteld hebben opgeslagen, waardoor alle data toegankelijk is voor de hackers. De toezichthouder wijst onder andere op een incident uit 2012, waarbij een medewerker van een creditcardmaatschappij gegevens kon stelen door data simpelweg naar een USB-stick te kopiëren. Dit had niet mogelijk mogen zijn.

Zuid-Korea telt ongeveer 50 miljoen inwoners. De hoeveelheid gestolen creditcardgegevens is dan ook enorm. Onder de Zuid-Koreaanse bevolking is dan ook enige paniek uitgebroken, aangezien onduidelijk is wiens gegevens zijn gestolen.

Bron: Novum

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

Grootschalige ontmanteling van botnets

Grootschalige ontmanteling van botnets

Politiediensten, Eurojust en Europol kondigden Operation Endgame aan. Dit is een grootschalige poging om de infrastructuur van malware en botnets te verstoren en de betrokken personen te identificeren. In een persbericht noemde Europol het de ‘grootste operatie ooit tegen botnets die een cruciale rol spelen bij het verspreiden van ransomware’.