Dreigingsactor 'BattleRoyal' gebruikt DarkGate-malware voor cybercriminele doeleinden

proofpoint-385-250

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint publiceren vandaag onderzoek over de activiteiten van dreigingsactor 'Battle Royal'. Deze actor gebruikt DarkGate- en NetSupport-malware om controle te krijgen over geïnfecteerde hosts via meerdere verschillende aanvalsketens en social engineering technieken.  

De belangrijkste bevindingen uit het onderzoek zijn:  

  • Onderzoekers van Proofpoint stellen vast dat BattleRoyal zowel e-mail als gecompromitteerde websites met neppe updates gebruikt voor het afleveren van DarkGate- en NetSupport-malware.  
  • De e-mailcampagnes van Battle Royal richten zich op tientallen sectoren die zich voornamelijk in de Verenigde Staten en Canada bevinden.  
  • Proofpoint onthult dat de aanvalsketen over verschillende bekende tools beschikt, zoals 404 TDS, Keitaro TDS, en .URL-bestanden die CVE-2023-36025 exploiteren.  

Klik hier voor meer informatie.  

 

Meer over
Lees ook
ESET Research: Hamster Kombat-game misbruikt door cybercriminelen

ESET Research: Hamster Kombat-game misbruikt door cybercriminelen

De afgelopen maanden heeft het Telegram-klikspel Hamster Kombat de wereld van liefhebbers van cryptocurrency-spellen op zijn kop gezet. Zoals te verwachten was, heeft het succes van Hamster Kombat ook cybercriminelen gelokt, die al zijn begonnen met het inzetten van malware gericht op de spelers van het spel.

WatchGuard: malware gericht op endpoints stijgt explosief

WatchGuard: malware gericht op endpoints stijgt explosief

Ondanks dat het totale aantal netwerkdetecties van malware in het afgelopen kwartaal bijna gehalveerd is ten opzichte van het vorige kwartaal, is het aantal detecties van malware gericht op endpoints met 82% gestegen.

Miljoenen berichten verspreiden LockBit 3.0

Miljoenen berichten verspreiden LockBit 3.0

Proofpoint observeert sinds 24 april 2024 dagelijks en gedurende ongeveer een week lang campagnes met grote volumes en miljoenen berichten, gefaciliteerd door het Phorpiex-botnet.