Fortinet verlegt focus naar Secure Networking, Universal SASE en Security Operations

Fortinet-400300

Fortinet maakt bekend dat het zijn zakelijke focus heeft aangescherpt. Het gaat prioriteit toekennen aan snelgroeiende en gedifferentieerde markten. Vanaf vandaag worden de research & development (R&D)- en go-to-market (GTM)-strategie van Fortinet ingericht rond drie kernmarkten: Secure Networking, Universal SASE en Security Operations. Hiermee benadrukt Fortinet zijn toewijding aan een cultuur van innovatie en de ontwikkeling van oplossingen die klanten toegevoerde waarde bieden.

De bestaande geïntegreerde en in eigen beheer ontwikkelde producten en diensten van Fortinet bezorgen het bedrijf een duidelijke voorsprong op de concurrentie in deze drie kernmarkten. Technologie vormt daarom de hoeksteen van de nieuwe strategische aanpak.

  • De Secure Networking-markt zal naar verwachting jaarlijks met bijna 9 procent groeien om in 2027 een omvang van 86 miljard dollar te bereiken. Deze markt bestaat voornamelijk uit firewalls, veilige switches, access points en 5G-gateways. Met het oog op de groeiende firewall-omzet van Fortinet is de verwachting dat de omzet uit de daaraan gekoppelde FortiGuard AI-Powered Security Services mee zal groeien. Secure Networking is de grootste aanspreekbare markt voor Fortinet. Gemeten naar zowel de totale firewall-omzet als het aantal verkochte eenheden is Fortinet marktleider op dit gebied. Deze markt zal dan ook een kernonderdeel van zijn bedrijfsstrategie blijven vormen.
  • De Universal SASE-markt zal jaarlijks naar verwachting met bijna 20 procent groeien om in 2027 een omvang van 36 miljard dollar te bereiken. Deze markt omvat SD-WAN, SWG, CASB, DLP, ZTNA, SASE en andere cloud-native netwerk- en beveiligingstechnologieën die ten doel hebben om de implementatie van een zero trust-strategie te vereenvoudigen. Fortinet is de enige aanbieder van een SASE-oplossing die in staat is om al deze functies vanuit de cloud of in de vorm van een appliance aan te bieden. Deze mogelijkheden worden ondersteund door gemeenschappelijk besturingssysteem, netwerk- en security-functionaliteit en een centrale beheerconsole. Fortinet werd recentelijk gepositioneerd als ‘Challenger’ in het 2023 Gartner Magic Quadrant for Single-Vendor SASE, de allereerste editie van dit marktrapport.
  • De Security Operations-markt zal jaarlijks naar verwachting met iets boven de 14 procent groeien om in 2027 een omvang van 78 miljard dollar te bereiken. Het SecOps-platform van Fortinet is uitgebreider en sterker geïntegreerd dan alle andere oplossingen die op de markt verkrijgbaar zijn. Het combineert functionaliteit voor EDR, SIEM, SOAR, NDR met ingebouwde beveiligingstechnologieën van grootzakelijke kwaliteit die organisaties inzicht in en grip op hun gedistribueerde omgevingen bieden.

 

An illustration of Fortinet's large and growing total addressable market (TAM). Total TAM of 125 billion dollars in 2023 growing to 199 billion dollars by 2027. Secure Networking has a total addressable market of 62 billion dollars, growing 9 percent from 2023 to 2027. Security Operations has a total addressable market of 46 billion dollars, growing 14 percent from 2023 to 2027. Universal SASE has a total addressable market of 17 billion dollars, growing 20 percent from 2023 to 2027.

 

Fortinet bevindt zich in een unieke positie om functionaliteit voor Secure Networking, Universal SASE en Security Operations aan te bieden in de vorm van een geïntegreerd platform dat kracht wordt bijgezet door AI, geïntegreerd beheer, toonaangevende bedreigingsinformatie en een van de grootste open ecosystemen binnen de branche.

Systemen die in de categorie van operationele technologie (OT) vallen verschillen sterk van traditionele IT-systemen. Om deze reden zal Fortinet OT-bewuste beveiligingsoplossingen blijven afleveren voor al deze drie gebieden. Voorbeelden zijn speciaal op operationele technologie gerichte InfoSec-tools en bedreigingsinformatie en integraties met oplossingen voor OT-beveiliging van andere leveranciers. Daarmee zorgt Fortinet voor risicoreductie en effectieve beveiliging van OT-omgevingen.

Fortinet blijft verder bouwen aan een cultuur die innovatief denken aanmoedigt om zijn brancheleidende R&D-activiteiten kracht bij te zetten. Deze aanpak heeft tot dusver al geresulteerd in 949 Amerikaanse octrooien. Dat is twee keer zoveel als de concurrent die het dichtst in de buurt van Fortinet komt. De strategische herijking van de focus van Fortinet op investeringen in R&D hebben in 2023 geresulteerd in de volgende belangrijke productintroducties en -verbeteringen:

  • Secure Networking: Fortinet heeft forse stappen gezet met innovaties op het gebied van netwerkbeveiliging en veilige connectiviteit. Dat geldt in het bijzonder voor de ontwikkeling van de next-generation firewall tot een hybride mesh-firewall. Fortinet introduceerde dit jaar de ASIC Security Processor 5 (SP5) om de convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit aan de netwerkrand te versnellen. De SP5 wordt ingezet binnen de nieuwe, krachtiger presterende firewall-appliances FortiGate 90G, FortiGate 120G en FortiGate 900G. Het gebruik van ASIC’s geeft blijk van de toewijding van Fortinet aan duurzaamheid door klanten te voorzien van energie-efficiënte producten met een kleinere milieuvoetafdruk. Zo bleek uit een Forrester Total Economic Impact (TEI)-analyse dat organisaties met datacenters kunnen profiteren een aanzienlijke ROI door de FortiGate-appliances en FortiGuard AI-powered Security Services tot een hybride mesh-firewall te combineren. Fortinet introduceerde daarnaast nieuwe switches die naast intelligente en schaalbare connectiviteit ook naadloze integratie met AIOps bieden ter vereenvoudiging van het netwerkbeheer.
  • Universal SASE: Fortinet introduceerde in 2023 innovatieve SD-WAN- en SSE-mogelijkheden die hybride werknemers veilige toegang bieden tot het internet, SaaS-oplossingen en private applicaties. Fortinet breidde daarnaast de reikwijdte van zijn netwerk uit naar meer dan 100 wereldwijde locaties. Dat deed het op basis van strategische partnerships met providers zoals Google Cloud en investeringen in zijn eigen SASE-locaties. Bij al deze innovaties staan geïntegreerd beheer en integrale digitale ervaringen centraal. Ze bieden organisaties mogelijkheden voor het automatiseren van het netwerkbeheer in combinatie met verbeterd overzicht op het netwerk. Fortinet hielp gebruikers van zijn SD-WAN-oplossing aan naadloze integratie met FortiSASE, zodat zij hun eindgebruikers veilige private toegang konden bieden tot een breder scala van applicaties. Verder introduceerde Fortinet verbeteringen op het gebied van ZTNA, DLP en inline CASB om klanten te helpen met de implementatie van zero trust beveiliging voor al hun applicaties en data. Fortinet breidde ten slotte zijn flexibele licentieprogramma FortiFlex uit naar door AI ondersteunde beveiligingsdiensten voor moderne hybride omgevingen.
  • Security Operations: In 2023 voegde Fortinet verbeteringen aan zijn Security Operations-aanbod toe die bijdroegen aan hechtere integratie, krachtiger automatisering van de detectie en incidentrespons en snellere discovery- en herstelprocessen. Belangrijke updates waren nieuwe AI- en machine learning-functionaliteit en aanvullende mogelijkheden voor real-time incidentrespons en automatisering. Deze zorgden voor efficiëntere Security Operations en maakten het mogelijk om geavanceerde cyberaanvallen sneller af te slaan. Fortinet breidde daarnaast het dienstenaanbod van FortiGuard uit met onder meer SOC-as-a-Service om de vaardigheden en prestaties van SecOps-professionals en -processen een boost te geven.

“In de loop van het 20-jarige bestaan van Fortinet heeft onze toewijding aan R&D ons in staat gesteld om aan de voorhoede van innovatie te blijven en klanten te helpen aan effectieve bescherming van hun infrastructuur en data”, zegt Ken Xie, de oprichter, bestuursvoorzitter en CEO van Fortinet. “Al deze tijd hielden we vast aan onze leidende beginselen: de convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit en consolidatie van losstaande producten tot een geïntegreerd beveiligingsplatform. Deze aanpak blijft weerklank vinden in de markt voor cybersecurity. We hebben er het volste vertrouwen in dat dit het juiste moment is om onze focus te richten op Secure Networking, Universal SASE en Security Operations.”

De R&D-investeringen van Fortinet worden aangevuld met een strategische herijking van zijn investeringen in go-to-marketactiviteiten. De focus hiervan zal eveneens op Secure Networking, Universal SASE en Security Operations komen te liggen. De verkoopactiviteiten zullen rond deze drie strategische kerngebieden worden ingericht om de marktpenetratie te bevorderen en de banden met klanten te versterken.

Lees ook
Arctic Wolf verbetert security van hybride medewerkers door integratie met Security Service Edge (SSE) oplossingen

Arctic Wolf verbetert security van hybride medewerkers door integratie met Security Service Edge (SSE) oplossingen

Het Arctic Wolf Platform kan nu geïntegreerd worden nu met Security Service Edge (SSE) oplossingen van Cato Networks, Netskope en Zscaler. Dankzij deze integraties kunnen Arctic Wolf Managed Detection and Response klanten hun SSE-investeringen effectiever inzetten

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Business transformeert IT en lanceert eerste Prisma SASE met SP Interconnect

Orange Business transformeert IT en lanceert eerste Prisma SASE met SP Interconnect

Orange Business Orange Cyberdefense en Palo Alto Networks hebben hun samenwerking verder versterkt met Palo Alto Networks Prisma SASE met Service Provider (SP) Interconnect.