Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec 390-200

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center. Met een verschuiving naar een continuous delivery benadering, begint met deze versie een nieuw tijdperk in de manier waarop gebruikers van Genetec Security Center up-to-date kunnen blijven met de nieuwste functies en updates van het platform.

"De snel veranderende wereld van security creëert een behoefte aan snelle innovatie. Door een continuous delivery model te gebruiken, zijn we in staat om zowel nieuwe functies als beveiligingsupdates consistenter te leveren met minder verstoring voor klanten, terwijl we de ambitieuze omvang van onze innovatiestrategie kunnen behouden," legt Christian Morin uit, Vice President of Product Engineering en Chief Security Officer bij Genetec Inc.

De nieuwste release van Security Center brengt ook veel nieuwe features met zich mee waaronder:

Verbetering van maps

De nieuwste versie van Security Center biedt verbeterde mapping functies waaronder een nieuwe kaartwidget voor dashboards en verbeterde zoomfunctionaliteit, wat zorgt voor een betere ervaring voor operators, met name in grote stadsbrede of multi-site implementaties. Met de nieuwe kaartwidgets kunnen operators mini-bewakingstaken aanmaken in hun dashboards. Ze kunnen ook camera's (of andere elementen) van kaarten in lege frames plaatsen om video's te bekijken en eenvoudig zoeken naar elementen waarover ze meer info nodig hebben.

De verbeterde zoomfunctie toont of verbergt lagen, afhankelijk van hoeveel je in- of uitzoomt. Hierdoor zien operators alleen wat belangrijk is op het gewenste zoomniveau, wat het overzicht verbetert. Als er bijvoorbeeld wordt uitgezoomd, kunnen deuren en inbraakzones worden verborgen, zodat operators zich kunnen concentreren op camera's en ALPR-eenheden vanuit helicopter view. De verborgen eenheden verschijnen weer, als operators inzoomen op het individuele gebouwniveau.

Verbeteringen op gebied van authenticatie

Security Center heeft ook nieuwe configuratieverbeteringen voor authenticatieservices toegevoegd. Deze verbeteringen omvatten een nieuwe configuratiewizard die users door het configuratieproces leidt, een hulpfunctie om problemen op te sporen en te diagnosticeren, plus een testfunctie die ingezet kan worden bij implementaties.

Deze verbeteringen helpen een anders mogelijk gecompliceerde systeemconfiguratie te vereenvoudigen en verminderen onzekerheden in het proces, zodat system integrators het systeem sneller in gebruik kunnen nemen.

Nieuwe niveaus van efficiency bereiken

Als onderdeel van het continuous delivery model legt de nieuwste versie van Security Center de basis voor ambitieuze nieuwe platformfuncties die systeemconfiguratie, beheer en auditing aanzienlijk vereenvoudigen. Dit komt net zo goed ten goede aan klanten die de dagelijkse activiteiten willen verlichten als aan klanten die grote, complexe faciliteiten beheren. De nieuwe functies worden in de loop van 2024 geïntroduceerd en zullen geavanceerde workflowactiviteiten mogelijk maken, zodat operators zich kunnen concentreren op de specifieke werkzaamheden die hun aandacht nodig hebben.

Ga voor meer informatie naar https://www.genetec.com/product-releases/security-center-5-12.

Lees ook
HP levert McAfee LiveSafe standaard op nieuwe HP-computers

HP levert McAfee LiveSafe standaard op nieuwe HP-computers

HP gaat McAfee LiveSafe service standaard wereldwijd als ‘pre-install’ meeleveren met nieuwe consumentenpc’s en zakelijke pc’s. McAfee LiveSafe is een ‘cross-device’ beveiligingsdienst die de data, identiteitsgegevens en alle pc’s, Macs, smartphones en tablets van gebruikers beschermt. “We staan aan de vooravond van een nieuw computertijdperk, wa1

Storage-virtualisatie: nieuw wapen in strijd tegen cybercriminelen

Storage-virtualisatie: nieuw wapen in strijd tegen cybercriminelen

Wanneer een DDoS-aanval op de organisatie plaatsvindt of cybercriminelen op een andere manier proberen de business-operatie van een bedrijf of overheidsorganisatie negatief te beïnvloeden, reageren veel IT-afdelingen door tal van security-tools in te zetten. Wie IT-beveiliging echter vooral vanuit oogpunt van business continuity bekijkt, komt al s1

ESET publiceert voorbeelden van scam-mails

ESET publiceert voorbeelden van scam-mails

Sommige scam-mails zijn bijna hilarisch amateuristisch. Maar andere pogingen zijn soms griezelig 'echt' en nauwelijks te onderscheiden van legitieme mails. Een mooi voorbeeld publiceert ESET op zijn website We Live Security: een mail van een Chinese firma die zich voordoet als een 'domain name registration supplier' die bedoeld is om te checken of1