KPN moet klant 140.000 euro betalen na wissen van online back-up

euros

KPN is door de rechter op de vingers getikt. Het bedrijf moet een schadevergoeding van 140.000 euro betalen aan een fysiotherapeute nadat alle gehoste bestanden van de fysiotherapeute per ongeluk door KPN werden gewist.

De klant had bij KPN een account voor de online dienst Back-Up Online, waar een reservekopie van een machine kan worden opgeslagen. De harde schijf in de computer van de fysiotherapeute begaf het, waardoor de vrouw helaas ook niet meer bij haar KPN Back-Up Online account kon. KPN maakte een nieuw account aan op haar naam, maar wiste hierbij per ongeluk haar back-up. Alle data van de fysiotherapeute ging hierdoor verloren.

Schadevergoeding

De fysiotherapeute vroeg KPN de schade, die wordt geschat op maar liefst 140.000 euro, te vergoeden. KPN wilde echter geen gehoor geven aan deze oproep en verwees naar zijn algemene voorwaarden. Deze algemene voorwaarden stellen dat KPN niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor dergelijke financiële schade.

De getroffen vrouw liet het er niet bij zitten en stapte naar de rechter. Deze verklaarde de algemene voorwaarden van KPN ongeldig, aangezien deze niet redelijk zijn voor de klant. KPN moet daarom van de rechter alsnog de schadevergoeding van 140.000 euro betalen aan de fysiotherapeute.

Meer over
Lees ook
Vooruitblik 2024 E-Storage: Waarom zou je Bitcoins betalen?

Vooruitblik 2024 E-Storage: Waarom zou je Bitcoins betalen?

2023 kunnen we zien als een kantelpunt. Waar organisaties zich tot nu toe vooral hebben gericht op de preventie van cyberaanvallen, is bij velen nu het bewustzijn gegroeid dat dit niet meer voldoende is.

Mark Slagmolen van ProLion: ‘Databeveiliging kent meerdere stakeholders’

Mark Slagmolen van ProLion: ‘Databeveiliging kent meerdere stakeholders’

ProLion was uiteraard ook dit jaar weer aanwezig op Cloud Expo. Regional Manager Benelux, Frankrijk en Nordics Mark Slagmolen gaf twee presentaties over databeveiliging bij ondernemingen en overheden. De rol van resellers is enorm belangrijk bij het vergroten van die security, maar toch hoort Mark regelmatig dat het moeite kost om dit onderwerp bi1

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

De Stichting Etherreclame, beter bekend als Ster Reclame, zorgt voor de verkoop van reclameruimte op radio, tv en online van de Nederlandse publieke omroep. Data speelt bij alle processen een cruciale rol en moet dus altijd beschikbaar zijn, en niet te onderscheppen of manipuleren zijn. Systeem- en netwerkarchitect Marc Punte van de Ster, legt uit1