Nationale Politie stelt Koos Veefkind aan als diensthoofd ICT

koos_veefkind

Drs. J.H. (Koos) Veefkind is benoemd als hoofd van de Dienst ICT bij de Nationale Politie. De dienst ICT maakt onderdeel uit van het Politiedienstencentrum van de Nationale Politie. Veefkind start in september met zijn nieuwe functie. Koos Veefkind (49) was sinds 2011 Chief Information Officer bij De Nederlandsche Bank en in deze functie onder meer verantwoordelijk voor de IT-divisie.

Veefkind ging in 1987 aan de slag als consultant bij Capgemini. Hier werkte hij zes jaar aan de realisatie van diverse informatiesystemen voor de gemeentepolitie Haarlemmermeer en Amsterdam en de Centrale Recherche Informatiedienst (CRI). Koos Veefkind studeerde bestuurskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

‘Hij heeft meer dan 25 jaar kennis en ervaring op het gebied van informatietechnologie en informatievoorziening. Hij kent de publieke sector en heeft met succes sturing gegeven aan kwaliteits- en prestatieverbeteringen. Daarbij had hij altijd aandacht voor cultuur- en organisatieveranderingen. Die ervaring zal hem zeer goed van pas komen in zijn opdracht als diensthoofd ICT’, zegt Gerard Bouman, korpschef van de Nationale Politie.

Meer over
Lees ook
Harald Vranken benoemd tot hoogleraar Cyber Security OU

Harald Vranken benoemd tot hoogleraar Cyber Security OU

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft prof. dr. ir. Harald Vranken benoemd tot hoogleraar Cyber Security bij de faculteit Bètawetenschappen. De benoeming is ingegaan per 1 oktober 2023.

IGEL benoemt Klaus Oestermann tot voorzitter van de Raad van Bestuur

IGEL benoemt Klaus Oestermann tot voorzitter van de Raad van Bestuur

IGEL, leverancier van het managed endpoint operating system voor veilige toegang tot elke digitale werkplek, heeft aangekondigd dat Klaus Oestermann is toegetreden tot de Raad van Bestuur als voorzitter. Oestermann, een ervaren wereldwijde SaaS-bedrijfsleider, bestuurslid, investeerder en adviseur, zal het IGEL-management leiden in de volgende gro1

Peter Mesker managing partner Sky Networks

Peter Mesker managing partner Sky Networks

Sky Networks versterkt per 1 september 2021 het team door het toetreden van Peter Mesker als managing partner. In de rol van solution architect zet Peter zijn kennis en ervaring in om enerzijds de visie en strategie van Sky Networks verder te ontwikkelen en anderzijds bestaande en nieuwe klanten te adviseren in hun digitale transformatie.