Partnerschap Verint en Truphone ondersteunt financiële instellingen bij compliancy

Truphone

Verint Systems gaat samenwerken met Truphone, een wereldwijde mobiele-netwerkoperator en toonaangevende leverancier van spraakopnamesystemen voor mobiel verkeer.

Verint en Truphone hebben samen compatibiliteitstests uitgevoerd voor hun financiële compliance-oplossingen. Het resultaat is een geïntegreerde oplossing voor mobiele en vaste communicatie, die spraak vastlegt, indexeert en op één enkel platform afhandelt. Dit maakt het voor financiële instellingen eenvoudiger om te voldoen aan internationale wet- en regelgeving. Door de inzet van deze oplossing beperken organisaties het aantal schendingen van interne regelgeving en fraude, verbeteren ze het gedrag op de tradingvloer en besparen ze op capaciteit en geld, die normaal worden ingezet voor het handhaven van beleid.

Door wet- en regelgeving, zoals de Amerikaanse ‘Dodd-Frank Wall Street Reform & Consumer Protection Act’ en regionale wetgeving – waaronder die van de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk) –, moeten financiële instellingen die met bedrijven in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten werken, alle vormen van relevante communicatie vastleggen. De wet bepaalt ook dat de opgeslagen opnamen doorzoekbaar, veilig opgeslagen en op korte termijn opvraagbaar moeten zijn.

Door de toegenomen druk van de wetgever en strengere interne proceseisen willen financiële instellingen relevante informatie uitgebreider en efficiënter  analyseren en opslaan. De geïntegreerde oplossingen maken het mogelijk om hun gesproken communicatie te doorzoeken en te categoriseren, en er rapportages over te maken.

“De compliancy-verantwoordelijken binnen financiële instellingen worden steeds vaker geconfronteerd met vragen van toezichthouders in de sector. Daarnaast is het ingewikkelder om te voldoen aan deze eisen. Dit zet de instellingen onder grote druk”, zegt Robert Simpson, vicepresident Financial Trading van Verint Systems. “De mogelijkheden die de technologieën van Verint en Truphone gezamenlijk bieden, geven organisaties krachtiger controlemiddelen, ongeacht het communicatiekanaal op de handelsvloer.”

Paul Liesching, directeur Enterprise Solutions en Partner bij Truphone: “De meeste toonaangevende bedrijven voldoen nu aan de wet- en regelgeving in ten minste één rechtsgebied. Er zijn ook bedrijven die de integratie van hun vaste en mobiele lijnen als een obstakel zien om aan hun verplichtingen te voldoen, vooral als de communicatie grensoverschrijdend is. Door met Verint samen te werken, is Truphone in staat om deze compliancy-kloof te dichten.”

Met de gecombineerde oplossingen Truphone Mobile Recording, Verint Recording™ en Verint Voice of the Customer Analytics™ implementeren instellingen een bewezen en gepatenteerde opname-infrastructuur met één gebruikersinterface, waardoor ze compliant worden.

Verint Speech Analytics en Verint Text Analytics helpen instellingen grote datavolumes te analyseren en te beheren om zo opkomende trends te signaleren, anomalieën op te sporen en kansen en verbeteringen te identificeren. Door contextuele signalen en slimme logica zijn interacties via alle kanalen in de gehele tradingcyclus eenvoudig te vinden en naar boven te halen.

Truphone Mobile Recording is geïntegreerd met de Verint Recording-engine via het on-premise-spraakopnameplatform. Hierdoor is het mogelijk om het geïntegreerde dealerboard, de PBX en nu ook mobiele opnamen te indexeren,  als geheel te analyseren en te archiveren. Dit overbrugt een kloof tussen bestaande compliance-oplossingen die voorheen niet in staat waren om mobiel verkeer op een eenvoudige manier te monitoren.

Truphone Mobile Recording is een netwerkgebaseerde oplossing die wereldwijde compliance ondersteunt. Dit in tegenstelling tot de gebruikelijke benaderingen van spraakopname, zoals het verbieden van mobiel-telefoonverkeer of van de implementatie van app-gebaseerde oplossingen die aanzienlijke vertragingen op het mobiele netwerk veroorzaken en daardoor de gebruikerservaring negatief beïnvloeden. Truphone Mobile Recording is ontwikkeld met gepatenteerde technologie binnen het wereldwijde mobiele netwerk van Truphone. Het maakt internationale samenwerking, productiviteit en zakelijke mobiliteit mogelijk.

 
Meer over
Lees ook
CrowdStrike en Cloudflare breiden samenwerking uit voor netwerkbeveiliging en een AI-native SOC

CrowdStrike en Cloudflare breiden samenwerking uit voor netwerkbeveiliging en een AI-native SOC

CrowdStrike en Cloudflare hebben een uitbreiding van hun strategisch partnerschap aangekondigd. Beide bedrijven verbinden hun platforms om de beveiliging van apparaten en netwerken te verbeteren, de transformatie van het Security Operations Center (SOC) te versnellen en inbraakpogingen te stoppen.

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne, een leider op het gebied van AI-security, en Smarttech247, wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, gaan samenwerken

Orange Business transformeert IT en lanceert eerste Prisma SASE met SP Interconnect

Orange Business transformeert IT en lanceert eerste Prisma SASE met SP Interconnect

Orange Business Orange Cyberdefense en Palo Alto Networks hebben hun samenwerking verder versterkt met Palo Alto Networks Prisma SASE met Service Provider (SP) Interconnect.