Sophos neemt Ierse security start-up Barricade over

Beveiligingsbedrijf Sophos neemt Barricade over, een start-up die een gedrag gebaseerde analytische engine heeft ontwikkeld op basis van machine learning technieken. Met het team en de technologie van Barricade wil Sophos zijn portfolio met next-generation netwerk- en endpoint beveiliging en zijn gesynchroniseerde security versterken.

Het platform van Barricade maakt het mogelijk malafide of verdacht gedrag van gebruikers te herkennen. Hiervoor zet het platform een combinatie van machine learning en kunstmatige intelligentie in. Deze combinatie verbetert het vermogen van regel gebaseerde detectietechnologie om verdachte gebruikers te identificeren. Deze technologieën staan steeds meer onder druk om de toenemende hoeveelheid geavanceerde en complexe aanvalspatronen bij te blijven.

‘Beheer van security producten moet eenvoudig zijn’

“We delen deze ontwikkelfilosofie als Sophos: IT security kan complex zijn, maar het beheer van security producten zou dat niet moeten zijn”, zegt David Coallier, CEO van Barricade. “Wij zijn trots op de technologie die we hebben gebouwd en zijn verheugd toe te treden tot het team van Sophos dat zich richt op kunstmatige intelligentie en machine learning-gebaseerde security analytics. In de volgende fase van onze reis richten we ons op de ontwikkeling van onze technologie tot een geavanceerde security oplossing die iedere IT-professional kan gebruiken.”

Het kantoor van Barricade in Cork, Ierland blijft behouden. CEO David Coallier en het team van ontwikkelaars, datawetenschappers en technici treden toe tot de Sophos Cloud groep. Zij gaan rapporteren aan Bill Lucchini, senior vice president en algemeen directeur van de Cloud Security Group bij Sophos.

‘Indrukwekkend team’

“Barricade beschikt over een indrukwekkende team met experts in datawetenschappen en machine learning. Zij delen de visie van Sophos voor ‘security made simple’”, zegt Lucchini. “Het leveren van geavanceerde bescherming aan partners en klanten zonder nieuwe lagen van complexiteit toe te voegen staat aan de kern van onze productstrategie. Enterprise-grade security zou beschikbaar moeten zijn voor alle organisaties. De overname van Barricade versnelt de volgende fase van gesynchroniseerde security innovatie op het Sophos Central beheerplatform.”

Lees ook
Splunk neemt SignalSense over

Splunk neemt SignalSense over

Splunk neemt SignalSense over. Splunk wil de machine learning-technologie van Signal Sense gebruiken voor zijn eigen machine data-platform. Een groot aantal apparaten genereren data die bedrijven interessante inzichten kunnen bieden. Deze data wordt ook wel machine data genoemd. Splunk levert oplossingen die het mogelijk maken machine data te mon1

McAfee zet machine learning en automatisering in voor cybersecurity

McAfee zet machine learning en automatisering in voor cybersecurity

Verschillende nieuwe producten op het gebied van machine learning en automatisering zijn door McAfee aangekondigd tijdens de Black Hat securityconferentie in Las Vegas. Deze oplossingen zorgen voor sterkere mens-machine teams om cyberdreigingen te detecteren en tegen te gaan. McAfee kondigde daarnaast ondersteuning aan voor OpenDXL.com, een nieuwe1

Sophos neemt malwarebestrijder Invincea over

Beveiligingsbedrijf Sophos neemt Invincea over voor 100 miljoen dollar. Invincea is een Amerikaans bedrijf dat is gespecialiseerd in het opsporen en tegenhouden van malware. Hiervoor maakt het bedrijf gebruik van deep learning algoritmes. Invincea is door Chief Executive Officer (CEO) Anup Ghosh opgericht in reactie op de groeiende hoeveelheid cyberaanvallen waarbij zero-day malware wordt ingezet. Dit is malware die nog niet eerder is opgedoken en hierdoor niet voorkomt in de database met virushandtekeningen van virusscanners. De malware is hierdoor moeilijk te ontdekken en tegen te houden.1