Hoofd beveiliging van lotterij misbruikt positie om hoofdprijs te winnen

hacker

Een Amerikaanse medewerker van de Multi-State Lottery Association blijkt zijn functie te hebben misbruikt om de loterij te winnen. De man won 14,3 miljoen dollar, maar kon niet lang genieten van het geld. Hij is inmiddels gearresteerd en draait mogelijk vijf jaar de cel in.

De medewerker was het 51-jarige hoofd beveiliging bij de Multi-State Lottery Association. In deze positie is het niet toegestaan zelf deel te nemen aan de loterij. De medewerker wist zichzelf echter toegang te verschaffen tot de Random Number Generator, waarmee het winnende lotnummer bepaald wordt. Via deze tool wist de medewerker zichzelf te garanderen van de hoofdprijs.

Beveiligingscamera's uitschakelen

In een poging ongestraft de Random Number Generator te kunnen manipuleren zou de man de beveiligingscamera’s rond dit systeem bewust hebben uitgeschakeld. Met het winnende lotnummer in handen kocht de man een lot. Zelf kon hij het geldbedrag echter niet claimen, aangezien hij officieel niet mag deelnemen aan de lotterij. De man schakelde daarom meerdere tussenpersonen in die prijs voor hem in ontvangst nemen.

Deze werkwijze zorgde echter voor argwaan. De Multi-State Lottery Association trok aan de bel en startte een onderzoek. Hieruit bleek uiteindelijk dat het hoofd beveiliging van de organisatie achter de actie zit. De man kan vijf jaar celstraf en een boete van maximaal 7.500 dollar krijgen.

Meer over
Lees ook
Waarschuwing voor datingfraude rondom Valentijnsdag

Waarschuwing voor datingfraude rondom Valentijnsdag

Online dating is niet zonder risico’s. Oplichters doen zich op social media en datingapps voor als mannen en vrouwen die op zoek zijn naar de liefde. Ze proberen mensen te verleiden en als ze hun vertrouwen hebben gewonnen, vragen ze om geld. Daarvoor waarschuwt zowel de Fraudehelpdesk als IT-beveiligingsbedrijf Mimecast in de aanloop naar Valenti1

Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys voegt vandaag Advanced Remediation toe aan het Qualys Cloud Platform. Organisaties kunnen door deze geavanceerde herstelopties, naast het patchen van besturingssystemen en applicaties van derden en het implementeren van aangepaste software, nu ook misconfiguraties van IT-middelen verhelpen.

Massale fraude met webwinkels in aanloop naar feestdagen

Massale fraude met webwinkels in aanloop naar feestdagen

Massale fraude met webwinkels in aanloop naar feestdagen Cybercriminelen creëren op grote schaal nepsites die onderdeel lijken van bekende webwinkels, supermarkten en bezorgdiensten. Op deze manier proberen ze mensen op te lichten of hun inloggegevens te stelen. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van Mimecast. De securityspecialist roept cons1