Hoofd beveiliging van lotterij misbruikt positie om hoofdprijs te winnen

hacker

Een Amerikaanse medewerker van de Multi-State Lottery Association blijkt zijn functie te hebben misbruikt om de loterij te winnen. De man won 14,3 miljoen dollar, maar kon niet lang genieten van het geld. Hij is inmiddels gearresteerd en draait mogelijk vijf jaar de cel in.

De medewerker was het 51-jarige hoofd beveiliging bij de Multi-State Lottery Association. In deze positie is het niet toegestaan zelf deel te nemen aan de loterij. De medewerker wist zichzelf echter toegang te verschaffen tot de Random Number Generator, waarmee het winnende lotnummer bepaald wordt. Via deze tool wist de medewerker zichzelf te garanderen van de hoofdprijs.

Beveiligingscamera's uitschakelen

In een poging ongestraft de Random Number Generator te kunnen manipuleren zou de man de beveiligingscamera’s rond dit systeem bewust hebben uitgeschakeld. Met het winnende lotnummer in handen kocht de man een lot. Zelf kon hij het geldbedrag echter niet claimen, aangezien hij officieel niet mag deelnemen aan de lotterij. De man schakelde daarom meerdere tussenpersonen in die prijs voor hem in ontvangst nemen.

Deze werkwijze zorgde echter voor argwaan. De Multi-State Lottery Association trok aan de bel en startte een onderzoek. Hieruit bleek uiteindelijk dat het hoofd beveiliging van de organisatie achter de actie zit. De man kan vijf jaar celstraf en een boete van maximaal 7.500 dollar krijgen.

Meer over
Lees ook
Wees alert op datingfraude rondom Valentijnsdag

Wees alert op datingfraude rondom Valentijnsdag

Via datingsites en -apps leggen zij contact met vrijgezellen om geld los te peuteren. Mimecast waarschuwt mensen om extra alert te zijn op deze vorm van oplichting, ook wel bekend als datingfraude of romantische fraude.

Doxing: 37% van de millennials denkt dat ze te saai zijn om het slachtoffer te worden van cybercriminaliteit

Doxing: 37% van de millennials denkt dat ze te saai zijn om het slachtoffer te worden van cybercriminaliteit

Nu onze offline en online wereld steeds meer met elkaar verweven zijn, neemt ook de invloed van onze online acties op onze fysieke wereld toe. Met name op het gebied van communicatie en het delen van persoonlijke informatie kan dit vervelende gevolgen hebben. Kaspersky onderzocht twee belangrijke consequenties van het delen van pe1

Mimecast waarschuwt online shoppers voor nepsites

Mimecast waarschuwt online shoppers voor nepsites

Consumenten moeten de komende weken extra alert zijn als ze aankopen doen via internet. Uit onderzoek van Mimecast blijkt dat cybercriminelen wereldwijd op grote schaal bekende webwinkels nabootsen om mensen te misleiden. Volgens het onderzoek worden vooral webwinkels uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland vaak geïmiteerd.