Kaspersky Lab beschermt Windows Phone-gebruikers tegen phishingaanvallen

kasperskysafebrowserwindowsphone

Kaspersky Lab komt met de gratis Kaspersky Safe Browser for Windows Phone app. De app beschermt smartphones met het Windows Phone-besturingssysteem tegen phishingaanvallen en biedt de mogelijkheid schadelijke content voor kinderen te blokkeren.

De nieuwe app biedt onder andere bescherming tegen phishing. Hierbij creëren cybercriminelen nep-websites en e-mails om nietsvermoedende gebruikers te verleiden hun persoonlijke gegevens af te geven. Volgens onderzoek van B2B International ontving een op de drie internetgebruikers het afgelopen jaar berichten met phishing-links.

Koppelingen blokkeren

Kaspersky Safe Browser for Windows Phone pakt phishingaanvallen aan door koppelingen naar mogelijk schadelijke inhoud te blokkeren. De app ontvangt in real-time informatie over schadelijke website uit de anti-phishing-database van het cloud-gebaseerde Kaspersky Security Network (KSN). Aan deze database worden continu nieuwe verdachte webpagina's toegevoegd, waardoor ook phishing-pagina's die pas kort op internet staan geblokkeerd te worden.

Daarnaast biedt de app de mogelijkheid bronnen op het web te filteren op basis van hun inhoud. Gebruikers kiezen zelf welke categorieën moetenworden geblokkeerd. Hierbij kan bijvoorbeeld wordengekozen voor pornografische sites, pagina's met obscene woorden of gewelddadige beelden, gaming sites en social networking sites. De functie is bedoeld om ouders te helpen kinderen te beschermen tegen schadelijke content.

Kaspersky Safe Browser for Windows Phone is per direct beschikbaar in de Windows Phone Store.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.