Nieuwe malware gebruikt Windows om Android-apparaten te infecteren

Een nieuwe vorm van Android-malware dringt smartphones en tablets binnen via Windows-machines. De malware infecteert in eerste instantie de Windows-machine en wacht af tot een Android-smartphone of -tablet met de computer wordt verbonden. Zodra dit gebeurt dringt de malware het mobiele apparaat binnen en nestelt zich in Android.

Het gaat om de malware Trojan.Droidpak, die door Symantec is ontdekt. De malware besmet een Windows-machine en maakt op het geïnfecteerde machine een DLL-bestand aan. Dit bestand download een configuratiebestand, die op zijn beurt weer een Android application package file (APK) download.

Icoon van Google Play Store

Deze APK kan worden geopend op het Android-besturingssysteem. Dit gebeurt niet automatisch en is dus alleen mogelijk door het slachtoffer te overtuigen de app zelf te openen. De trojan is daarom voorzien van het icoon van de Google Play Store.

De malware is op dit moment gericht op Koreaanse Android-gebruikers. De malware gaat gericht op zoek naar apps van Koreaanse banken en vervangt deze door malafide varianten. De cybercriminelen achter de malware willen Koreaanse slachtoffers vermoedelijk dan ook geld afhandig

maken.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.