Privacywaakhonden: ‘Adobe beveiligde data van 38 miljoen klanten onvoldoende’

privacy

Adobe is de fout ingegaan met de beveiliging van persoonsgegevens van 38 miljoen klanten. De gegevens werden in 2013 door hackers buitgemaakt tijdens een cyberaanval.

De Australische privacywaakhond, de Office of the Australian Information Commissioner, onderzocht de hack samen met de Ierse Data Protection Commissioner en de Office of the Privacy Commissioner of Canada. Bij de hack werden allerlei persoonlijke gegevens van Adobe klanten buitgemaakt. Het ging onder andere om e-mailadressen, wachtwoorden, wachtwoordhints en informatie over betaalkaarten.

Data was slecht beveiligd

De informatie over betaalkaarten was versleuteld opgeslagen en de wachtwoorden waren gehasht. Hierbij is echter voor een zwakke methode gekozen, waardoor de aanvallers veel wachtwoorden alsnog konden achterhalen. Wachtwoordhints waren als platte tekst opgeslagen en dus onbeveiligd.

De privacywaakhonden concluderen in het onderzoek dat Adobe te weinig maatregelen heeft genomen om de persoonlijke informatie van klanten te beschermen. De Office of the Australian Information Commissioner benadrukt wel dat Adobe juist en adequaat op de cyberinbraak heeft gereageerd door maatregelen aan te kondigen. Via een audit wordt gecontroleerd of deze maatregelen inderdaad zijn doorgevoerd en de situatie is verbeterd.

Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1