Criminelen stelen 80 miljoen Zuid-Koreaanse creditcards

creditcard2

Criminelen hebben vermoedelijk de creditcardgegevens van tachtig miljoen Zuid-Koreanen weten te stelen. De cybercriminelen wisten de beveiliging van maar liefst drie verschillende creditcardmaatschappijen in het land te omzeilen. Zij konden vervolgens met de creditcardgegevens aan de haal gaan.

De financiële toezichthouder in Zuid-Korea meldt dat de creditcardmaatschappijen hun beveiliging alles behalve op orde hadden. De bedrijven zouden de gegevens bijvoorbeeld niet versleuteld hebben opgeslagen, waardoor alle data toegankelijk is voor de hackers. De toezichthouder wijst onder andere op een incident uit 2012, waarbij een medewerker van een creditcardmaatschappij gegevens kon stelen door data simpelweg naar een USB-stick te kopiëren. Dit had niet mogelijk mogen zijn.

Zuid-Korea telt ongeveer 50 miljoen inwoners. De hoeveelheid gestolen creditcardgegevens is dan ook enorm. Onder de Zuid-Koreaanse bevolking is dan ook enige paniek uitgebroken, aangezien onduidelijk is wiens gegevens zijn gestolen.

Bron: Novum

Lees ook
Cloudflare maakt inzichtelijk dat organisaties worstelen met verouderde beveiligingsmethoden, terwijl online dreigingen toenemen

Cloudflare maakt inzichtelijk dat organisaties worstelen met verouderde beveiligingsmethoden, terwijl online dreigingen toenemen

Cloudflare heeft zijn State of Application Security 2024 Report uitgebracht. Inzichten uit dit rapport onthullen dat beveiligingsteams moeite hebben om zich te wapenen tegen de risico's die worden veroorzaakt door de mate waarin organisaties afhankelijk zijn van moderne applicaties

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp kondigen vandaag met trots samenwerking aan. De samenwerking richt zich op het beschermen van vooruitgang en het bevorderen van duurzaamheid.

Nieuws over Kaspersky

Nieuws over Kaspersky

Vorige week hebben twee berichten over Kaspersky de internationale pers gehaald. De Amerikaanse overheid heeft twee sanctiebesluiten genomen. Met de eerste wordt de toegang tot de Amerikaanse markt verboden. Het tweede besluit is gericht tegen de directie van het bedrijf.