Cybercriminelen kraken 18 miljoen Duitse e-mailaccounts

internetten

In Duitsland is de diefstal van de inloggegevens van maar liefst 18 miljoen e-mailaccounts aan het licht gekomen. Het overgrote deel van de e-mailaccounts lijkt Duits te zijn, al bestaat de kans dat ook gebruikers met een andere internationaliteit getroffen.

Der Spiegel meldt dat een deel van de gestolen e-mailaccounts eindigt namelijk op de extensie .com. Hierdoor is onduidelijk of alle e-mailaccounts van Duitsers zijn. Cybercriminelen zouden de inloggegevens al actief misbruiken om onder andere spam te versturen.

Andere online diensten kraken

Het risico voor gebruikers is echter aanzienlijk groter. Veel gebruikers gebruiken immers hetzelfde wachtwoord voor meerdere online diensten, waardoor hackers ook toegang kunnen krijgen tot andere online diensten die slachtoffers gebruiken.

Het is de tweede keer in een jaar tijd dat Duitsland wordt opgeschrikt door een grootschalige diefstal van data. In juli ontdekte de BSI dat een botnet de inloggegevens van 16 miljoen voornamelijk Duitse e-mailaccounts had gekraakt. Onderzoekers vermoeden dat dezelfde cybercriminelen achter beide cyberaanvallen zitten. Het is nog niet duidelijk hoe de dieven de inloggegevens van 18 miljoen e-mailaccounts in handen hebben weten te krijgen.

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

Grootschalige ontmanteling van botnets

Grootschalige ontmanteling van botnets

Politiediensten, Eurojust en Europol kondigden Operation Endgame aan. Dit is een grootschalige poging om de infrastructuur van malware en botnets te verstoren en de betrokken personen te identificeren. In een persbericht noemde Europol het de ‘grootste operatie ooit tegen botnets die een cruciale rol spelen bij het verspreiden van ransomware’.