Gegevens van 1.000 Telfort-klanten op straat door malafide app

abonnementstatustelfort

De gegevens van ruim duizend Telfort-klanten liggen op straat nadat een cybercrimineel hen met een nepapp voor Windows Phone wist te misleiden. Dit blijkt uit onderzoek van de Gelderlander.

De app 'Abonnement Status' is in de Windows Store en is voorzien van het officiële logo van Telfort. De app lijkt hierdoor voor onoplettende gebruikers een echte Telfort-app te zijn. 1.033 Telfort-klanten installeerden de app dan ook op hun Windows Phone. De app lijkt hen de mogelijkheid te bieden in te loggen op hun online Mijn Telfort-account. Niets is echter minder waar. De app blijkt in werkelijkheid te zijn ontwikkeld door een cybercrimineel die de inloggegevens van Telfort-klanten wilde bemachtigen.

Inloggegevens

De ontwikkelaar van de app heeft de inloggegevens van de gebruikers online gepubliceerd. Telfort-klanten gebruiken hun telefoonnummer als inlognaam, waardoor ook de telefoonnummers van klanten op straat liggen. Iedereen kon hierdoor op de website inloggen op het account van een ander en alle persoonlijke gegevens inzien. Denk hierbij aan het rekeningnummer waarvan de abonnementskosten worden afgeschreven, maar ook aan facturen en adresgegevens.

Telfort is direct in actie gekomen en heeft de wachtwoorden van de gehackte accounts gewijzigd. Daarnaast is het bedrijf druk bezig contact te zoeken met alle getroffen klanten. De telecomprovider stelt dat er op dit moment geen bewijs is dat onbekenden de gegevens van klanten hebben gewijzigd.

Nog steeds beschikbaar

De malafide app is op het moment van schrijven nog steeds beschikbaar in de Windows Store. De Gelderlander heeft contact opgenomen met Microsoft en hen gevraagd de app te verwijderen.

Lees ook
Cloudflare maakt inzichtelijk dat organisaties worstelen met verouderde beveiligingsmethoden, terwijl online dreigingen toenemen

Cloudflare maakt inzichtelijk dat organisaties worstelen met verouderde beveiligingsmethoden, terwijl online dreigingen toenemen

Cloudflare heeft zijn State of Application Security 2024 Report uitgebracht. Inzichten uit dit rapport onthullen dat beveiligingsteams moeite hebben om zich te wapenen tegen de risico's die worden veroorzaakt door de mate waarin organisaties afhankelijk zijn van moderne applicaties

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp kondigen vandaag met trots samenwerking aan. De samenwerking richt zich op het beschermen van vooruitgang en het bevorderen van duurzaamheid.

Nieuws over Kaspersky

Nieuws over Kaspersky

Vorige week hebben twee berichten over Kaspersky de internationale pers gehaald. De Amerikaanse overheid heeft twee sanctiebesluiten genomen. Met de eerste wordt de toegang tot de Amerikaanse markt verboden. Het tweede besluit is gericht tegen de directie van het bedrijf.