Gegevens van 1.000 Telfort-klanten op straat door malafide app

abonnementstatustelfort

De gegevens van ruim duizend Telfort-klanten liggen op straat nadat een cybercrimineel hen met een nepapp voor Windows Phone wist te misleiden. Dit blijkt uit onderzoek van de Gelderlander.

De app 'Abonnement Status' is in de Windows Store en is voorzien van het officiële logo van Telfort. De app lijkt hierdoor voor onoplettende gebruikers een echte Telfort-app te zijn. 1.033 Telfort-klanten installeerden de app dan ook op hun Windows Phone. De app lijkt hen de mogelijkheid te bieden in te loggen op hun online Mijn Telfort-account. Niets is echter minder waar. De app blijkt in werkelijkheid te zijn ontwikkeld door een cybercrimineel die de inloggegevens van Telfort-klanten wilde bemachtigen.

Inloggegevens

De ontwikkelaar van de app heeft de inloggegevens van de gebruikers online gepubliceerd. Telfort-klanten gebruiken hun telefoonnummer als inlognaam, waardoor ook de telefoonnummers van klanten op straat liggen. Iedereen kon hierdoor op de website inloggen op het account van een ander en alle persoonlijke gegevens inzien. Denk hierbij aan het rekeningnummer waarvan de abonnementskosten worden afgeschreven, maar ook aan facturen en adresgegevens.

Telfort is direct in actie gekomen en heeft de wachtwoorden van de gehackte accounts gewijzigd. Daarnaast is het bedrijf druk bezig contact te zoeken met alle getroffen klanten. De telecomprovider stelt dat er op dit moment geen bewijs is dat onbekenden de gegevens van klanten hebben gewijzigd.

Nog steeds beschikbaar

De malafide app is op het moment van schrijven nog steeds beschikbaar in de Windows Store. De Gelderlander heeft contact opgenomen met Microsoft en hen gevraagd de app te verwijderen.

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

WatchGuard: malware gericht op endpoints stijgt explosief

WatchGuard: malware gericht op endpoints stijgt explosief

Ondanks dat het totale aantal netwerkdetecties van malware in het afgelopen kwartaal bijna gehalveerd is ten opzichte van het vorige kwartaal, is het aantal detecties van malware gericht op endpoints met 82% gestegen.