Gratis handleiding helpt gebruikers anoniem te surfen via het Tor-netwerk

Het Tor-netwerk is een anonimiseringsnetwerk waarmee gebruikers anoniem op internet kunnen surfen. Het gebruik van het Tor-netwerk is echter geen garantie dat de identiteit van de gebruikers daadwerkelijk geheim blijft. De gebruiker moet zijn manier van surfen ook aanpassen en goed opletten waar gegevens worden achtergelaten of wordt ingelogd.

Anoniem willen surfen is vandaag de dag een hot item. De vele onthullingen over de spionagepraktijken van de NSA bewijzen dat privacy op internet nauwelijks bestaat. Bedrijven die gevoelige onderwerpen anoniem willen bespreken zullen dan ook extra maatregelen moeten nemen om hun anonimiteit te garanderen. Het Tor-netwerk is in dit geval een interessante optie.

Het Tor-netwerk is relatief eenvoudig te gebruiken. Zo kunnen gebruikers de Tor Browser Bundle downloaden. Dit pakket installeert de webbrowser Mozilla Firefox en voorziet deze automatisch van de Tor-plugin. Gebruikers hoeven de plugin alleen nog in te schakelen om anoniem het internet op te gaan. Het is echter mogelijk allerlei instellingen aan Tor te veranderen, die een flinke impact kunnen hebben op de veiligheid van gebruikers. Net-Security heeft een handleiding opgesteld die gebruikers helpt bij alle stappen die noodzakelijk zijn om anoniem te surfen. De handleiding gaat in op de installatie, de configuratie en het uiteindelijke gebruik van Tor.

Meer over
Lees ook
Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Zivver, leider op het gebied van veilige communicatie-oplossingen, maakt bekend dat Bolletje heeft gekozen voor Zivvers veilige communicatieplatform. Hierdoor kunnen alle 200 werknemers met een mailaccount op een veilige en gebruiksvriendelijke wijze privacygevoelige informatie delen.

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

93 procent van de Europese medische organisaties heeft e-health-oplossingen geïmplementeerd, zoals monitoring op afstand via wearable devices en realtime communicatie met patiënten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky onder 389 zorgorganisaties uit 36 landen, waaronder 99 zorgverleners uit Europa en 10 in Nederland, naar het gebruik van e-healt1

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

De Chapter meetings richten zich op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van privacyregelgeving, waaronder CCPA, CPRA, Schrems II en LGPD, en voorzien van panels van privacy professionals om operationele best practices te bespreken.