i-PRO introduceert als eerste in de sector multidirectionele 4K dual-sensor camera's met AI

i-PRO WV-S85702-F3L1_0-800600

 
i-PRO Co. Ltd., een wereldleider in professionele beveiligingsoplossingen voor bewaking en openbare veiligheid, breidt zijn multisensor camera-assortiment verder uit met zes nieuwe dual-sensor modellen. Met ondersteuning voor maximaal 2x 4K-sensoren biedt de i-PRO S-serie de hoogste resolutie in zijn klasse. De dual-sensor camera's uit de S-serie bevatten de krachtigste edge AI-chip met gratis voorgeïnstalleerde toepassingen. Tot vier verschillende apps voor op AI gebaseerde analyse kunnen in wisselende combinaties worden gebruikt.
 
De nieuwe multi-directionele dual-sensor camera's van i-PRO bewaken efficiënt twee afzonderlijke gebieden tegelijk, zoals kruispunten in gangen, met een kleine vormfactor waarvoor slechts een minimum aan stroom en bekabeling nodig is en maar één VMS-licentie. De gangmodus heeft een geoptimaliseerde beeldverhouding voor ‘minder muur en meer hal’, waarmee het beste beeld wordt verkregen ongeacht de inzet.
 
"Met de lancering van onze nieuwe dual-sensor modellen maakt i-PRO opnieuw zijn AI-ficatiestrategie waar en biedt het bedrijf nu een complete reeks multi-sensor camera's: van vijf sensoren op de multi-directionele + PTZ tot multi-directionele camera's met vier en drie sensoren en nu de dual-sensor modellen. Er is voor elke installatie een hoogwaardig product beschikbaar om blinde vlekken te minimaliseren en toegang te krijgen tot het volledige potentieel van de deep-learning edge-AI toepassingen van i-PRO", aldus Gerard Figols, President van i-PRO EMEA. "Met dubbele 4K-sensoren plus op AI gebaseerde analyses wordt de lat weer hoger gelegd qua prestaties en flexibiliteit."
 
De vier modellen uit de S-serie kunnen worden geconfigureerd met dubbele 4K-sensoren met 3,1 mm vaste lenzen die de breedste FOV leveren (104°), of met dubbele 4MP-sensoren met 2,9-7,3 mm gemotoriseerde varifocale lenzen met een FOV van 100° en 2,5x zoom. Naast de uitstekende prestaties bij weinig licht hebben de camera's ook IR-ledverlichting die een afstand van 40m (30IRE) ondersteunt. Elk model kan worden besteld in een witte of zwarte behuizing.
 
"4K-sensoren leveren meer PPM (pixels per meter), wat een belangrijke kwaliteitsmaatstaf is. Met zeer brede gezichtshoeken kunnen gebruikers de helderheid maximaliseren, wat niet mogelijk is met fish-eye-camera's. Bovendien zorgen 4K-sensoren dat de op AI gebaseerde analyses nauwkeurig zijn, voor de best mogelijke aanvullende inzichten en gegevens voor het aansturen van bedrijfsprocessen", zegt Figols.
 
Voor modellen uit de S-serie is ook geavanceerde op AI gebaseerde geluidsclassificatie beschikbaar, bij gebruik van een speciale houder met ingebouwde microfoon. Met de mogelijkheid om geschreeuw, brekend glas, claxons van voertuigen en geweerschoten te detecteren, biedt deze oplossing een uitgebreid pakket voor video- en geluidsanalyse dat uniek is in de sector.
 
U-serie
Voor installaties waarvoor geen op AI gebaseerde analyse nodig is, hebben de kosteneffectieve modellen uit de U-serie van i-PRO dezelfde dubbele 4MP-sensoren met gemotoriseerde varifocale lenzen van 2,9-7,3 mm en 2,5x zoom als in de S-serie. 
 
Cyberveilig
Alle dual-sensor camera's van i-PRO zijn standaard uitgerust met een beveiligd element dat voldoet aan de FIPS 140-2 niveau 3-certificering, waardoor ze zeer cyberbestendig zijn. Elke camera bevat ook een door GlobalSign uitgegeven digitaal certificaat voor verbeterde netwerkverificatie.
 
Installatiegemak
De installatietijd en -kosten worden beperkt doordat de camera kan worden ingesteld zonder de hoofdeenheid uit de doos te halen. De unieke i-PRO-haakstructuur maakt montage door één persoon eenvoudig en probleemloos.
De S-serie is volgens planning verkrijgbaar vanaf eind maart en de U-serie vanaf eind april. Verkrijgbaar bij erkende i-PRO-distributeurs.

 

Meer over
Lees ook
Storage-virtualisatie: nieuw wapen in strijd tegen cybercriminelen

Storage-virtualisatie: nieuw wapen in strijd tegen cybercriminelen

Wanneer een DDoS-aanval op de organisatie plaatsvindt of cybercriminelen op een andere manier proberen de business-operatie van een bedrijf of overheidsorganisatie negatief te beïnvloeden, reageren veel IT-afdelingen door tal van security-tools in te zetten. Wie IT-beveiliging echter vooral vanuit oogpunt van business continuity bekijkt, komt al s1

ESET publiceert voorbeelden van scam-mails

ESET publiceert voorbeelden van scam-mails

Sommige scam-mails zijn bijna hilarisch amateuristisch. Maar andere pogingen zijn soms griezelig 'echt' en nauwelijks te onderscheiden van legitieme mails. Een mooi voorbeeld publiceert ESET op zijn website We Live Security: een mail van een Chinese firma die zich voordoet als een 'domain name registration supplier' die bedoeld is om te checken of1

Biometrie voor enterprise security: zinvol of onzinnig?

Nu steeds meer smartphones voorzien worden van biometrische sensoren, komt ook de vraag op wat dit soort security-maatregelen betekenen voor enterprise-organisaties? Richard Moulds, vice president Strategy bij Thales e-Security, vraagt zich in een artikel op Help Net Security af of biometrie voor zakelijk gebruik zinvol is. Of juist onzinnig? Een interessant punt dat Moulds aanstipt is de vraag of het aantal tokens bij gebruik van fingerprint scanners wel groot genoeg is. Bij gebruik van traditionele hardware tokens kunnen we putten uit een nagenoeg onbeperkt aantal tokens. Maar bij gebruik v1