Sophos neemt Ierse security start-up Barricade over

Beveiligingsbedrijf Sophos neemt Barricade over, een start-up die een gedrag gebaseerde analytische engine heeft ontwikkeld op basis van machine learning technieken. Met het team en de technologie van Barricade wil Sophos zijn portfolio met next-generation netwerk- en endpoint beveiliging en zijn gesynchroniseerde security versterken.

Het platform van Barricade maakt het mogelijk malafide of verdacht gedrag van gebruikers te herkennen. Hiervoor zet het platform een combinatie van machine learning en kunstmatige intelligentie in. Deze combinatie verbetert het vermogen van regel gebaseerde detectietechnologie om verdachte gebruikers te identificeren. Deze technologieën staan steeds meer onder druk om de toenemende hoeveelheid geavanceerde en complexe aanvalspatronen bij te blijven.

‘Beheer van security producten moet eenvoudig zijn’

“We delen deze ontwikkelfilosofie als Sophos: IT security kan complex zijn, maar het beheer van security producten zou dat niet moeten zijn”, zegt David Coallier, CEO van Barricade. “Wij zijn trots op de technologie die we hebben gebouwd en zijn verheugd toe te treden tot het team van Sophos dat zich richt op kunstmatige intelligentie en machine learning-gebaseerde security analytics. In de volgende fase van onze reis richten we ons op de ontwikkeling van onze technologie tot een geavanceerde security oplossing die iedere IT-professional kan gebruiken.”

Het kantoor van Barricade in Cork, Ierland blijft behouden. CEO David Coallier en het team van ontwikkelaars, datawetenschappers en technici treden toe tot de Sophos Cloud groep. Zij gaan rapporteren aan Bill Lucchini, senior vice president en algemeen directeur van de Cloud Security Group bij Sophos.

‘Indrukwekkend team’

“Barricade beschikt over een indrukwekkende team met experts in datawetenschappen en machine learning. Zij delen de visie van Sophos voor ‘security made simple’”, zegt Lucchini. “Het leveren van geavanceerde bescherming aan partners en klanten zonder nieuwe lagen van complexiteit toe te voegen staat aan de kern van onze productstrategie. Enterprise-grade security zou beschikbaar moeten zijn voor alle organisaties. De overname van Barricade versnelt de volgende fase van gesynchroniseerde security innovatie op het Sophos Central beheerplatform.”

Lees ook
Vijf manieren waarop AI en Machine Learning kunnen helpen bij fraudebestrijding

Vijf manieren waarop AI en Machine Learning kunnen helpen bij fraudebestrijding

Het zijn vandaag twee van de populairste begrippen: artificiële intelligentie (AI) en machine learning. Dat is niet verwonderlijk: beide concepten zorgen immers voor een omwenteling in zowat alle bedrijfstakken en disciplines. AI en machine learning helpen bedrijven om interne processen te stroomlijnen en zo efficiënter te werken, k1

Blackfish identificeert uitgelekte inloggegevens met machine learning

Blackfish identificeert uitgelekte inloggegevens met machine learning

Shape Security lanceert Blackfish, een systeem dat autonoom wachtwoorden kan identificeren die bij een datalek zijn gestolen. Dit zelfs voordat het datalek openbaar is gemaakt of zelfs gedetecteerd is. Met grote regelmaat lekken inloggegevens uit na cyberinbraken, door (configuratie)fouten of andere incidenten. Veel gebruikers maken helaas nog st1

Ransomware is grootste bron van zorgen

Ransomware is grootste bron van zorgen

Ransomware blijft de grootste bron van zorgen voor IT security professionals. Bijna 46% van de organisaties heeft in de afgelopen twaalf maanden met een ransomware uitbraak te maken gehad. In meer dan de helft van de gevallen werden hierbij meer dan vijf apparaten getroffen. Dit blijkt uit onderzoek van Enterprise Strategy Group in opdracht van b1