Vraag naar security specialisten groeit hard

security-pixabay-pixelcreatures

De vraag naar security professionals stijgt snel. Het aantal online geplaatste vacatures voor security specialisten is in de afgelopen drie jaar meer dan verdubbeld.

Dit blijkt uit de ICT-arbeidsmarkt kwartaalrapportage van iSense. In totaal stonden in het derde kwartaal van 2017 bijna 800 vacatures voor security professionals open, ten opzichte van 380 vacatures in het eerste kwartaal van 2014. Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2016 is het aantal online geplaatste vacatures voor security specialisten met 14,2% gestegen.

Vraag naar analisten stijgt

iSense meldt dat ook de vraag naar analisten stijgt. In het derde kwartaal van 2017 zijn ruim 17% meer vacatures geplaatst dan in het laatste kwartaal van 2016. Dit is volgens iSense de grootste stijging voor vacatures voor analisten in de afgelopen jaren.

Het aantal vacatures voor ontwikkelaars loopt juist terug. In totaal heeft iSense 14 programmeursfuncties onderzocht, waarvan voor 12 functies het aantal vacatures is gedaald. Opvallend noemt iSense de daling in de vraag naar .NET, PHP, Java en Linux/Unix ontwikkelaars. De vraag naar deze ontwikkelaars steeg sinds halverwege 2014 vrijwel onafgebroken.

9,5% meer ICT-vacatures in Nederland

Tot slot blijkt dat het aantal vacatures in Enschede opvallend hard groeit. Sinds begin 2014 is het aantal ICT-vacatures in deze stad continu aan het stijgen, met gemiddeld 5% per kwartaal. In het derde kwartaal van 2017 is het aantal vacatures echter harder gestegen. In heel Nederland is het aantal ICT-vacatures in het eerste kwartaal van 2017 met 9,5% gegroeid ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2016 is echter een daling van 0,4% zichtbaar.

Lees ook
Fortinet Cloud Security Report: beveiligingsbudgetten voor cloud nemen met 37% toe

Fortinet Cloud Security Report: beveiligingsbudgetten voor cloud nemen met 37% toe

Fortinet maakt de bevindingen uit het 2024 Cloud Security Report bekend. In het rapport wordt beschreven wat de problemen zijn die organisaties hebben met de beveiliging van hun cloudomgevingen.

ESET introduceert AI Advisor-module

ESET introduceert AI Advisor-module

Securityanalisten van alle vaardigheidsniveaus profiteren van ESET's AI Advisor, waarmee ze kunnen werken met interactieve risico-identificatie-, analyse- en responsmogelijkheden die worden aangeboden in een gemakkelijk te begrijpen overzicht.

SOC-analisten verliezen grip op cybersecurity door hoog aantal alerts

SOC-analisten verliezen grip op cybersecurity door hoog aantal alerts

De cyberveiligheid van bedrijven staat onder druk als gevolg van het grote aantal alerts dat analisten in een Security Operations Center (SOC) dagelijks ontvangen. Gemiddeld zijn dit zo’n 5.185 alerts per SOC-team per dag,