Vraag naar security specialisten groeit hard

security-pixabay-pixelcreatures

De vraag naar security professionals stijgt snel. Het aantal online geplaatste vacatures voor security specialisten is in de afgelopen drie jaar meer dan verdubbeld.

Dit blijkt uit de ICT-arbeidsmarkt kwartaalrapportage van iSense. In totaal stonden in het derde kwartaal van 2017 bijna 800 vacatures voor security professionals open, ten opzichte van 380 vacatures in het eerste kwartaal van 2014. Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2016 is het aantal online geplaatste vacatures voor security specialisten met 14,2% gestegen.

Vraag naar analisten stijgt

iSense meldt dat ook de vraag naar analisten stijgt. In het derde kwartaal van 2017 zijn ruim 17% meer vacatures geplaatst dan in het laatste kwartaal van 2016. Dit is volgens iSense de grootste stijging voor vacatures voor analisten in de afgelopen jaren.

Het aantal vacatures voor ontwikkelaars loopt juist terug. In totaal heeft iSense 14 programmeursfuncties onderzocht, waarvan voor 12 functies het aantal vacatures is gedaald. Opvallend noemt iSense de daling in de vraag naar .NET, PHP, Java en Linux/Unix ontwikkelaars. De vraag naar deze ontwikkelaars steeg sinds halverwege 2014 vrijwel onafgebroken.

9,5% meer ICT-vacatures in Nederland

Tot slot blijkt dat het aantal vacatures in Enschede opvallend hard groeit. Sinds begin 2014 is het aantal ICT-vacatures in deze stad continu aan het stijgen, met gemiddeld 5% per kwartaal. In het derde kwartaal van 2017 is het aantal vacatures echter harder gestegen. In heel Nederland is het aantal ICT-vacatures in het eerste kwartaal van 2017 met 9,5% gegroeid ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2016 is echter een daling van 0,4% zichtbaar.

Lees ook
De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie prioriteert de digitale transitie in 2024. Wat kunnen we verwachten van de toekomst? Hoe zal technologie ten dienste staan van burgers en organisaties?

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.