Vraag naar security specialisten groeit hard

security-pixabay-pixelcreatures

De vraag naar security professionals stijgt snel. Het aantal online geplaatste vacatures voor security specialisten is in de afgelopen drie jaar meer dan verdubbeld.

Dit blijkt uit de ICT-arbeidsmarkt kwartaalrapportage van iSense. In totaal stonden in het derde kwartaal van 2017 bijna 800 vacatures voor security professionals open, ten opzichte van 380 vacatures in het eerste kwartaal van 2014. Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2016 is het aantal online geplaatste vacatures voor security specialisten met 14,2% gestegen.

Vraag naar analisten stijgt

iSense meldt dat ook de vraag naar analisten stijgt. In het derde kwartaal van 2017 zijn ruim 17% meer vacatures geplaatst dan in het laatste kwartaal van 2016. Dit is volgens iSense de grootste stijging voor vacatures voor analisten in de afgelopen jaren.

Het aantal vacatures voor ontwikkelaars loopt juist terug. In totaal heeft iSense 14 programmeursfuncties onderzocht, waarvan voor 12 functies het aantal vacatures is gedaald. Opvallend noemt iSense de daling in de vraag naar .NET, PHP, Java en Linux/Unix ontwikkelaars. De vraag naar deze ontwikkelaars steeg sinds halverwege 2014 vrijwel onafgebroken.

9,5% meer ICT-vacatures in Nederland

Tot slot blijkt dat het aantal vacatures in Enschede opvallend hard groeit. Sinds begin 2014 is het aantal ICT-vacatures in deze stad continu aan het stijgen, met gemiddeld 5% per kwartaal. In het derde kwartaal van 2017 is het aantal vacatures echter harder gestegen. In heel Nederland is het aantal ICT-vacatures in het eerste kwartaal van 2017 met 9,5% gegroeid ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2016 is echter een daling van 0,4% zichtbaar.

Lees ook
Proofpoint stelt nieuwe industrienorm voor e-mailsecurity

Proofpoint stelt nieuwe industrienorm voor e-mailsecurity

Proofpoint Inc., kondigt vandaag twee baanbrekende innovaties in de branche aan. Deze herdefiniëren met de meest uitgebreide en effectieve end-to-end-emailsecurity heel de e-mailketen.

ESET PROTECT-platform nu met nieuw MDR-aanbod en geïntegreerd Mobile Threat Defense

ESET PROTECT-platform nu met nieuw MDR-aanbod en geïntegreerd Mobile Threat Defense

ESET lanceert twee nieuwe MDR-beveiligingsniveaus (Managed Detection and Response): ESET PROTECT MDR voor SMB en ESET PROTECT MDR Ultimate voor Enterprise. Deze niveaus zijn gebouwd op de basis van het ESET PROTECT Elite beveiligingsniveau

KnowBe4-onderzoek: kennis over online veiligheid en wenselijk gedrag in Nederland is ver ondermaats

KnowBe4-onderzoek: kennis over online veiligheid en wenselijk gedrag in Nederland is ver ondermaats

Uit een nieuw rapport van KnowBe4 blijkt dat het gedrag waarmee medewerkers de online veiligheid van hun organisatie beïnvloeden sterk varieert binnen Europa. Met een score van 73 op een schaal van totaal 100 punten boekt Europa een wereldwijd gemiddelde score op deze zogenoemde ‘Security Culture-index’.