Website verzamelt zoekresultaten die Google juist onzichtbaar maakt

Google moet van de rechter zoekresultaten verwijderen die een inbreuk maken op de privacy van gebruikers. Dit is echter geen garantie dat de gewraakte zoekresultaten niet meer online te vinden zijn. De websites worden namelijk niet fysiek verwijderd, maar alleen onzichtbaar gemaakt. Een nieuwe tool verzamelt deze onzichtbaar gemaakte webpagina's.

De website Hidden From Google is bedoeld om alle pagina's te verzamelen die uit de zoekresultaten van Google worden verwijderd. De website verzamelt dit soort pagina's overigens niet automatisch. Bezoekers kunnen webpagina's die door Google uit de zoekresultaten zijn verwijderd handmatig toevoegen. De hoeveelheid links op de website is dan ook nog relatief beperkt.

Google moet van het Europees Hof gebruikers de mogelijkheid geven vergeten te worden. Het Hof deed deze uitspraak nadat een Spanjaard een rechtszaak aanspande tegen Google. De man was door een Spaanse krant genoemd, waarbij ook zijn persoonsgegevens zijn gepubliceerd. Deze resultaten doken vervolgens op in de zoekresultaten van Google, waar de man niet gelukkig mee was. Het Europees Hof oordeelde dat Google de verwijzing naar de website van de krant moest verwijderde. Het artikel op de website van de krant mag echter gewoon blijven staan.

Gebruikers kunnen daarom een online formulier invullen met een dergelijke verwijderingsverzoek. Google moet ieder verzoek apart behandelen en een afweging maken tussen privacy van de betrokken gebruiker en het recht informatie openbaar te maken.

Meer over
Lees ook
Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Zivver, leider op het gebied van veilige communicatie-oplossingen, maakt bekend dat Bolletje heeft gekozen voor Zivvers veilige communicatieplatform. Hierdoor kunnen alle 200 werknemers met een mailaccount op een veilige en gebruiksvriendelijke wijze privacygevoelige informatie delen.

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

93 procent van de Europese medische organisaties heeft e-health-oplossingen geïmplementeerd, zoals monitoring op afstand via wearable devices en realtime communicatie met patiënten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky onder 389 zorgorganisaties uit 36 landen, waaronder 99 zorgverleners uit Europa en 10 in Nederland, naar het gebruik van e-healt1

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

De Chapter meetings richten zich op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van privacyregelgeving, waaronder CCPA, CPRA, Schrems II en LGPD, en voorzien van panels van privacy professionals om operationele best practices te bespreken.