200.000 apparaten zijn nog steeds kwetsbaar voor Heartbleed

De Heartbleed-bug, een ernstige kwetsbaarheid in OpenSSL, deed begin 2014 veel stof opwaaien. Door alle aandacht en commotie zou je verwachten dat het probleem inmiddels is opgelost en alle kwetsbare apparaten zijn voorzien van updates om het lek te verhelpen. Niets blijkt echter minder waar. Ruim 200.000 apparaten op internet zijn nog steeds kwetsbaar voor Heartbleed.

Dit blijkt uit een kaart die John Matherly, directeur van de zoekmachine Shodan, op Twitter heeft gepubliceerd. Shodan is een zoekmachine waarmee gebruikers kunnen zoeken naar specifieke apparaten die met internet zijn verbonden. Uit het kaartje blijkt dat de meeste kwetsbare apparaten in de Verenigde Staten staan (57.272), terwijl ook in Duitsland veel apparaten nog steeds voor Heartbleed kwetsbaar zijn (21.660). Andere landen in de top 5 zijn China, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Het is overigens niet de eerste keer dat naar buiten komt dat lang niet iedereen zich inmiddels heeft verdedigd tegen Heartbleed. Zo bleek in april nog uit onderzoek van beveiligingsbedrijf Venafi dat van de 22 Nederlandse bedrijven uit de Forbes top 2000 met multinationals 15 partijen nog steeds kwetsbaar waren voor het probleem.

Lees ook
Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.